• Home
  • Технологии
  • KWS MAIA – Вашият личен дигитален асистент в света на земеделието стартира
14.06.2024

KWS MAIA – Вашият личен дигитален асистент в света на земеделието стартира

By praadmin 0 280 Views

Поредната световна иновация от KWS, наречена KWS MAIA, стартира у нас. България е първата страна, в която услугата ще заработи пилотно.

KWS MAIA е лесно за използване решение, достъпно за всички мобилни устройства чрез Viber!

Горд съм, че дебютът KWS MAIA ще стартира именно от нашата страна, каза Петко Василев, управител на KWS България. Ние сме първи, след нас ще се пусне и в няколко други държави. Наричаме KWS MAIA дигитален джобен асистент в земеделието, който е базиран на технология с изкуствен интелект от най-ново, последно поколение. Има съществена разлика със съществуващите към момента подобни за ползване технологии, които са общодостъпни и голяма част от хората под една или друга форма използват в работата или в други сфери от живота си.
Кои са предимствата на технологията?
Първо, в KWS MAIA е заложен огромен масив от информация. Това са база данни, свързани с агрономическия аспект – за най-популярните култури, за най-добрите практики, които са научно доказани и отразяват последните тенденции в отглеждането на растения. От технологията земеделците не могат да очакват препоръки за отделни продукти или активни вещества, а по- скоро съвети за технологии и практики, разясняват специалистите.
Над тази огромна техническа агрономическа база от информация от KWS сме надградили с много подробна, 100%-ова база данни собствени продукти, допълва Петко Василев. В екипа се шегуваме, че Мая е нашата нова дигитални колежка, тъй като тя притежава знанията на магистър по агрономия, но и опита на дългогодишна работа в KWS. Само че за разлика от нас тя е винаги на линия, на разположение да даде обективен отговор на всеки въпрос, консултация, никога не е уморена, няма лош ден, няма как да забрави нещо. И нещо много интересно, тя не е пристрастна към един или друг продукт или технология.
Второто нещо, която различава KWS MAIA съществено от сега съществуващи подобни услуги на база изкуствен интелект, е, че няма свободен достъп до открит интернет. Тоест отговорите са на база само на данните, които са включени в базата. Не може да се дадат отговори, които са непроверени, дори откровена глупост, както понякога се случва.
Всяка информация, която KWS MAIA дава, се основава на реален опит, който е извлечен от базата данни на компанията. Това е практически доказана информация.
Всеки, който се интересува, може да влезе в диалог с Мая и то много лесно. Не е необходимо да се сваля приложение, не се влиза в сайт, а просто се отваря Viber и се търси KWS MAIA BG. С едно елементарно „Здравей“ започвате диалога с вашия нов личен дигитален асистент. И нещо много важно – услугата е напълно безплатна и комуникацията е на български език. По традиция нашите дигитални продукти имат за цел да носят добавена стойност на земеделските производители и се стремим това да не им е във финансова тежест. Силно се надявам, че българските земеделски производители, а и всички, които се интересуват от земеделие, ще оценят усилията, които сме положили, за да създадем този проект. Той стартира буквално в главата на няколко ентусиаста преди година и нещо, а вече е факт. Убедени сме, че ползата, която ще донесе, ще надхвърли многократно усилията, които са положени.
Дигиталният асистент KWS MAIA бе отличен с най-високата награда в Конкурса за иновации – плакет и диплом, в раздела „Технологии за растениевъдството“, в конкурса на АГРА 2024.

Как да започнете комуникация с KWS MAIA? Лесно! Отидете на:

KWS MAIA – Your very own pocket assistant!- KWS SAAT SE & Co. KGaA