19.06.2024

БАСФ представи екологичната иновация Easyconnect (CTS)

By praadmin 0 232 Views

CTS, или в превод Затворена Система за Прехвърляне, прави зареждането на пръскачките по-бързо, по-лесно и по-сигурно от конвенционалните методи

На пролетното изложение „Дни на полето“, организирано от НАЗ в землището на гр. Българово, обл. Бургас в края на месец май, БАСФ бе единствената фирма с приложена технология за растителна защита на демо платформата, като традиционно показа висока ефикасност на продуктите на германската компания в условията на предзвикателния климат на отминаващия сезон. Също традиционно и познавайки новаторския дух на българския земеделец, българският екип на БАСФ – Решения в земеделието беше подготвил допълнително за събитието и представяне на иновацията Easyconnect CTS*.

Easyconnect CTS* е технология за безопасно използване на течни продукти за растителна защита, която се състои от 2 основни елемента:

-нов вид трислойна капачка, специално разработена и предварително поставена на всички туби за течни ПРЗ. Състой се от винтов механизъм, вътрешен и въшен капак.

-устройство за директно монтиране на тубата към резервоара на пръскачката, с което препратът да бъде директно приложен в машината без операторът да имат пряк контакт с него (на заглавната снимка).

Повече по темата и как работи устройството, както и трите основни предимства при работа с Easyconnect CTS – четете в бр. 7/ юли 2024 г. на сп. „Практично земеделие“. Броят изилиза от печат на 05. 07. 2024 г.