• Home
  • Новини
  • В Айова, САЩ, увеличават стимулите за отглеждане на покривни култури
20.06.2024

В Айова, САЩ, увеличават стимулите за отглеждане на покривни култури

By praadmin 0 113 Views

Щатският министър на земеделието Майк Найг обяви (14 юни, т.г.), че Министерството на земеделието и стопанисването на земите на щата Айова (САЩ) предлага увеличени стимули за фермерите, отглеждащи покривни култури чрез щатската инициатива за качество на водата, съобщава https://www.striptillfarmer.com

Годишната програма за споделяне на разходите, която е достъпна за отговарящи на условията потребители, участващи за първи път, както и за продължаващите участници, вече е отворена за фермерите от Айова, за да започнат да записват своите акри, се посочва в информацията на специализирания сайт за стрип-тил технологии, базиран в САЩ.

Фермерите, които засаждат покривни култури за първи път, имат право на 30 долара на акър (1 акър = на малко повече от 4 декара (около 4046 кв. м)). Фермерите, които вече са изпитали предимствата от използването на покривни култури и продължават с отглеждането им, могат да получат $20 на акър. Тези цифри представляват увеличение от $5 на акър спрямо миналата година (2023). Освен това, производителите, които преминават към технологиите no-till или strip-till, отговарят на условията за стимулиране с $10 на акър. Новите потребители могат също да получат $3 на акър за използване на азотен инхибитор при прилагане на продукта наесен.

Финансирането чрез тази програма е ограничено до 160 акра на участник, уточнява онлайн медията.

(ПЗ)