• Home
  • Новини
  • Предстои провеждане на фестивала „Ден на полето“ в с. Попгригорово – Добрич – от 23 до 25 юли 2024 година
10.07.2024

Предстои провеждане на фестивала „Ден на полето“ в с. Попгригорово – Добрич – от 23 до 25 юли 2024 година

By praadmin 0 26 Views

Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и „Добруджански съюз на зърнопроизводителите“ кани всички земеделци и дейци от аграрния сектор на фестивала „Ден на полето“, който ще се проведе от 23 до 25 юли 2024 година в село Попгригорово, Добрич (43°32’15.0″N 27°56’36.3″E). Домакин на тазгодишната платформа е „Агрофирма Статев“.

Изданието е едно от най-мащабните регионални земеделски събития, което събира фермери от цялата страна след края на жътвата на пшеница и дава възможност за обмен на опит и знания в сектора.

Фестивалът е повод за обсъждане на важни теми в земеделието и представяне на нови технологии и продукти. Акцентите на демо платформата са пролетни култури – слънчоглед и царевица.

Над 30 фирми ще вземат участие в предстоящото издание: Металагро, Плантс Соул България, Агрозастраховане, Голдън уест сийд България, Стойчеви 57-62, КВС Агро България, КВС България, БАСФ, Байер България, ЮПЛ България, Проинтегра, Суфле агро България, Екофол, Суммит АГРО РУМЪНИЯ, Нюсийд Европа, Синджента България, Агро Био Семена, ФМС Агро България, Лимагрейн Централна Европа С.Е. – Клон България, Лидеа България, Агроферт, Лебозол България, НИК, Иновекс Машинъри, Велес Агро БГ, ДИК ИНЖЕНЕРИНГ, Тимак Агро България, Амитица, Алекто 92, Смарт Агро България, Евро Ферт, Рапул България, АГРОХОФ, Грейнстор Трейдинг, Тера Уей Промишлени Иновации.

Събитието се провежда с участието на експертите и партньорите ни от Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.Бг, като през втория ден Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ ще запознаят фермерите с услугите, които земеделският хъб предоставя. Проф. Теодора Георгиева, старши експерт към Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ ще представи темите: „ АгроХъб.БГ работи за вас“, „Програма за предприемачи“ и „Магистърска програма на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в подкрепа на агробизнеса“.

Забавлението е неизменна част от полевия празник. За музикалната програма през първата вечер ще се погрижат танцов клуб „Жътвари“ и талантливите гласове на Добрич – Ивайла Михайлова, Максим Панайотов и Димитрина Германова от „Гласът на България“.

Децата ще имат възможност да приготвят хляб по стара българска рецепта на 24.07 от 18:00, а от 20:00 ч. Борис Солтарийски и музиканти от Ку-Ку бенд ще превземат сцената на полето.

Прессъобщение на НАЗ