• Home
  • Технологии
  • LID ИНВИКТО и LID ТЕБО – нови хибриди рапица от LIDEA – с висок потенциал за продуктивност и оптимално усвояване на хранителни вещества и влага
11.07.2024

LID ИНВИКТО и LID ТЕБО – нови хибриди рапица от LIDEA – с висок потенциал за продуктивност и оптимално усвояване на хранителни вещества и влага

By praadmin 0 175 Views

И за сезон 2024 г. предлагаме семена от рапица както от доказали се практика хибриди, така и ново поколение хибриди, каза Радослав Михалев, Търговски представител на LIDEA за областите Ямбол и Бургас, за сп. „Практично земеделие“ и уеб сайта на изданието по време на провеждането на „Ден на полето“- Българово (края на май, т.г.).
В региона на Бургас и Ямбол и като цяло в Южна България – определено се търсят рапици, отглеждани по Clearfield® технологията. В този сегмент ЛИДЕА БЪЛГАРИЯ предлага два хибрида: ЕС ДЕЦИБЕЛ CL – много добре познат на пазара и ЕС ТАЛЕЛ CL.
Сега, за тази сеитбена кмпания, имаме две нови предложение от конвенционалните хибриди, които са с нова генетика и с нов потенциал за развитие и продуктивност: LID ИНВИКТО (средно ранен) и LID ТЕБО. Производителите мога да заложат на новите ни хибриди, защото са от НОВА ГЕНЕТИЧНА ГРУПА на LIDEA – създадена за оптимално усвояване на хранителните вещества и влагата в почвата. И двата хибрида са от технологията за максимално усвояване на азота. За максимални резултати!
Отново и за предстоящия сезон предлагаме рапица от линията PACK PROTECT, при която се извършват по-малко третирания на културата срещу вредители. Така подпомагаме производителите за максимална рентабилност, независимо от условията. В пакетите, готови за употреба, са смесени семена от: високодобивният хибрид LID ИНВИКТО – 92%; ЕС АЛИСИЯ – най-ранният хибрид на пазара – 7% и ТИРИЛИСТНА ДЕТЕЛИНА – 1% – за пълноценно усвояване на хранителните вещества. ЕС АЛИСИЯ цъфти седем до десет дни по-рано от основния хибрид и с началото на цъфтежът й – вредителите (рапичен цветояд) се привличат от него, като основният хибрид остава незасегнат. ЕС АЛИСИЯ играе ролята на естествен капан и идентифицира степента на нападение – с цел по-устойчиво извеждане на растителнозащитните мероприятия.
(ПЗ)

На заглавната снимка: Растение от рапица хибрид LID ТЕБО – източник:

https://lidea-seeds.bg