• Home
  • Новини
  • Министър-председателят Димитър Главчев прие оставката на Таня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните
01.08.2024

Министър-председателят Димитър Главчев прие оставката на Таня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните

By praadmin 0 73 Views

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на земеделието и храните е освободена Таня Георгиева, считано от 5 август. В молбата на Георгиева като причина за напускането са посочени лични мотиви. Това съобщение на пресцентъръ на МС е публикувано днес на официалната интернет страница на правителството.

По-рано днесТаня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните публикува на личната си страница във Фесбук съобщение, че е подала оставка.

„Личното ми решение да подам оставка от поста заместник-министър на земеделието и храните взех след като вчера късно приключих с успех преговорите с Европейската комисия относно предстоящия целеви прием по подмярка 4.1 на ПРСР за ефективно управление на водите в стопанствата. Очаквайте в експедитивен порядък актуализираните насоки и старт на прием с бюджет от 100 млн. лв.
Молбата ми за освобождаване вече е депозирана в Министерски съвет- оставка не ми бе поискана нито от премиера, нито от министъра, решението е мое“, посочва в съобщението си Таня Георгиева.
Припомняме, че от Националната асоциация на зърнопроизводители, миналата седмица, в своя декларация адресирана до президента, министър-председателя и земеделския министър, поискаха оставката зам.-министър Георгиева. В същто време други браншови земеделски организации се обявиха против и засатнаха с доверието си зад нея.

(ПЗ)