05.08.2024

НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИЯ ПОЧВЕН ХЕРБИЦИД ОТ БАЙЕР В ПШЕНИЦА

By praadmin 0 105 Views

Осигурете сигурност при житните култури с новото промоционално предложение от Байер – промопакет за 1000 декара – Матено® Форте+ Децис® 100 ЕК – Сорк на издаване на ваучера – до 15-08-2024 https://www.cropscience.bayer.bg/News-Folder/Articles/Mateno-Forte-and-Decis?overviewId=4DDF45F0-BC3F-455D-ADAC-FB9B7CD0B3CD

Залагането на добива е от изключително значение през есенно-зимния период за развитието на пшеницата. Това зависи от множество фактори, като един от най-значимите е запазването на пшеницата чиста от плевели, споделя екипът на Байер. Това дава възможност тя да се развие без конкуренцията на житни и широколистни плевели и да брати оптимално още през есента. Друго предимство е,че внесения тор остава само за пшеницата,а не отива за консумация от страна на плевелите.Добре е известно, че пшеницата залага своя потенциал за добив още през есента,затова е от изключително важно значение да опазим посева чист от плевели още от началото на вегетация.
Матено® Форте е почвен хербицид в пшеница и е най-ефективното решение от Байер за контрол на плевелите.
С Матено® Форте земеделците получават: контрол на житни и широколистни плевели в пшеница през есента; контрол на самосевка технологична рапица, както и на житни плевели (власатка,райграс и др), устойчиви на някои вегетационни хербициди;
Продуктът съдържа силна комбинация от три активни вещества.
Аклонифенът има нов механизъм на действие за борба срещу житни и широколистни плевели. Флуфенацетът е ефикасен срещу житни плевели, поникващи през есента. Дифлуфениканът е ефикасен срещу широколистни плевели, поникващи през есента.

Ефикасност на Матено® Форте

Самосевка технологична рапица
Доза на приложение: 100 мл/дка

Райграс
Доза на приложение: 200 мл/дка

Власатка
Вляво: Третирано с Матено Форте в доза 200 мл/дка Вдясно: Нетретирано
.

За повече информация посетете сайта на компанията www.cropscience.bayer.bg или се свържете с регионалните представители https://www.cropscience.bayer.bg/bg-BG/Consultation.aspx.