• Home
  • Технологии
  • Как ефективно да нахраним културите по условията на екосхемите?
14.08.2024

Как ефективно да нахраним културите по условията на екосхемите?

By praadmin 0 127 Views

Органо-минералният тор Duofertil Eurocereal 34 на Тимак Агро е идеално решение за вашите растения

Искате здрави растения, опазване на почвения потенциал и възможност за кандидатстване по екосхемите?
Органо-минералните торове са изключително добро решение, защото са включени в обхвата на понятието „органични подобрители“. По този начин се оптимизират условията за получаване на подпомагане по екосхемата за запазване и възстановяване на почвения потенциал, като се разширява обхватът на приложимите органични подобрители, които могат да се използват за целите на екосхемата.
Специално разработената за българския пазар формулация, Duofertil Eurocereal 34 е ефективно решение на Тимак Агро България за максимално обезпечаване с хранителни вещества на зърнено-житни, фуражни култури, рапица и други. Регистриран органо-минерален тор, съдържащ активни органични съставки за оптимално хранене и развитие на културите:

✔Изцяло защитен и 100 % усвоим продукт в кисело, неутрално и алкално рН на почвата
✔100% защитени от отмиване и блокиране в почвата хранителни елементи
✔Ефективно хранене без загуби за постигане на високи качествени резултати
✔Решение за ВИСОКИ ДОБИВИ И ЗДРАВИ ПОЧВИ!

Утвърдена NP формулация, обогатена със сяра и микроелементи:

• Патентованият комплекс MPPA DUO® предпазва хранителните елементи от загуби в почвата и осигурява достатъчно количество фосфор през цялата вегетация (при оптимални торови норми).

• Добавеният във формулацията бор (B) играе важна роля в метаболизма на растенията още през есента.

Duofertil Eurocereal 34 се препоръчва за основно подхранване на есенни култури (пшеница, ечемик, рапица), но може да се приложи и за осигуряване на бърз старт и оптимално вкореняване на всички култури, без загуба на вложена торова норма за високи и качествени добиви:

• Стимулира вкореняването и подпомага бързото развитие на културите през есента (за оптимално презимуване – ключов фактор за високи добиви).

• Предпазва хранителните елементи, включени в тора, от загуби в почвата, без значение от киселинността (pH) на почвата (за оптимално хранене на културите и висока рентабилност на вложението).

• Подпомага усвояването на хранителни елементи, блокирани в почвата, като по този начин допълва храненето на растенията без увеличаване на инвестицията в торове.

Продуктът е част от листата на Тимак Агро България, насочена към общата ни грижа за почвата и за запазване и възстановяване на почвения потенциал. Duofertil Eurocereal 34 отговаря на изискванията на Екосхема 3, като покрива минимум 10% от потребността на културата от азот, внесена с органо-минерален продукт.

Тимак Агро България – Винаги с мисъл за природата и нашето бъдеще!

www.timacagrobg.com