• Home
  • Новини
  • Министър Тахов присъства на откриването на академичната учебна година в Лесотехническия университет
16.09.2024

Министър Тахов присъства на откриването на академичната учебна година в Лесотехническия университет

By praadmin 0 18 Views

Студентите на Лесотехническия университет ще създават бъдещите решения за развитието на сектор земеделие и гори. Това е казал министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов по време на откриването на академичната година в Лесотехническия университет, цитиран от пресслужбата на земеделското министрерство. Той е поздравил преподавателите и студентите като им е пожелал успех в учебния процес. „Този университет е институция с дългогодишна традиция, която е допринесла за формирането на водещи специалисти в областта на горското стопанство, аграрните науки, екологията и управлението на природните ресурси – сфери, които са неотменна част от развитието на устойчивата икономика“, е посочил министърът. По думите му в това висше учебно заведение всички възпитаници ще могат да получат необходимите знания и умения за професионална реализация. Преподавателският състав е от водещи експерти в своите области. Те преподават не само съвременни знания, но изграждат и аналитично мислене у студентите, което е солидна основа за надграждане.

Министър Тахов отбеляза в обръщението си, че секторът на земеделието, храните и горите е един от най-важните стълбове на националната икономика. Той е подчертал важната роля на младите хора за развитието на нашата страна. „Министерството на земеделието и храните е отворено за сътрудничество с вас и вярваме, че именно Вие ще бъдете двигателят на промяната в сектора на земеделието, горите и устойчивото развитие“, допълни министърът.

На събитието са присъствахли председателят на Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание Иван Иванов, министърът на туризма Евтим Милошев, заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев, изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова и други официални гости. Гостите са разгледали Учебно-демонстрационния техноцентър, Учебната зала на факултета по ловно стопанство, Университетската лаборатория по биотехнологии и молекулярна генетика, както и на Учебната лаборатория по почвознание.

(ПЗ)