• Home
  • Новини
  • Кристоф Хансен от Люксембург ще е новият еврокомисар по земеделието, предложен от Фон дер Лайен
18.09.2024

Кристоф Хансен от Люксембург ще е новият еврокомисар по земеделието, предложен от Фон дер Лайен

By praadmin 0 14 Views

Кристоф Хансен от Люксембург ще бъде следващият европейски комисар по земеделието, тъй като президентът на Комисията Урсула фон дер Лайен назначи във вторник своя нов екип от комисари, съобщава, https://www.independent.ie.
Хансен, който е бил евродепутат, е член на политическата група на ЕНП на Fine Gael и е участвал в комисиите по международна търговия, както и по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, пише още в съобщението

В своя декларация Урсула фон дер Лайен възлага на Кристоф Хансен да подготви докрад за визия за сектор земеделие и храни в рамките на първите сто дни и като част от това той трябва да гарантира, че ОСП отговаря на целите.

Хансен също е натоварен със задачата да проучи възможностите за подпомагане на органичното земеделие и да разработи стратегия за обновяване на поколенията в селското стопанство, подкрепяща семейните ферми и достъпа на млади фермери до капитал.

(ПЗ)

Снимка: Новият еврокомисар по земеделието и храните Кристоф Хансен. Снимката е от Dursun Aydemir/Anadolu Agency чрез Getty Images.