• Home
  • Новини
  • Ферми в САЩ са на път да приберат рекордни реколти от царевица и соя
15.10.2024

Ферми в САЩ са на път да приберат рекордни реколти от царевица и соя

By praadmin 0 23 Views

Очакванията за голяма реколта от царевица и соя доведоха до рязък спад на цените и останаха един от основните двигатели на прогнозирания спад в доходите на земеделските стопанства, съобщава https://www.agriculturedive.com.

Фермерите, отглеждащи царевица и соя, са на път да съберат рекордни добиви, заяви миналата седмица Министерството на земеделието на САЩ, потвърждавайки финансовите затруднения за производителите, тъй като свръхпредлагането потиска световните цени, цитирано от медията.

Средната за сезона цена остана непроменена за царевицата и соята съответно на 4,10 долара за бушел и 10,80 долара за бушел. Цените на царевицата останаха същите, въпреки че износът на САЩ се увеличи, пише още в публикацията.

В коментара се посочва, че по-ниските цени на суровините, по-високите производствени разходи и намалените търговски перспективи са намалили финансовите очаквания на фермерите. Настроенията на фермерите са паднали до най-ниската си точка от 2016 г., когато САЩ са в ранните етапи на икономически спад, според икономическия барометър на университета Purdue/CME Group Ag.

Една трета от фермерите казват, че основната им грижа са по-ниските цени, според изследване на Purdue/CME Group Ag. Само 26% от анкетираните очакват износът да нарасне през следващите пет години, най-песимистичният отговор, откакто въпросът е въведен за първи път през 2019 г.

Адаптация: ПЗ