• Home
  • Новини
  • Важно за овощарите – Подгответе вашите плодни дръвчета за следващия сезон

Важно за овощарите – Подгответе вашите плодни дръвчета за следващия сезон

By on 25.10.2021 0 171 Views

Настъпването на есента и прибрирането на реколтата водят до необходимостта да се започне подготовката на следващата кампания.

СОЛФОУРЕА ПАЛАРЕС осигурява на вашите овощни дръвчета най-подходящите хранителни вещества и условия за насърчаване на оптималния им растеж и стимулиране, по естествен начин, за подобряване на цъфтежа им.

При отглеждането на овощни дървета, идването на есента предполага необходимостта, след като реколтата е прибрана, да започне прилагането на основиовощарски практики, което ще допринесе за постигане на най-добри резултати в следващата кампания както по отношение на производството, така и по отношение на качеството на плодовете.

Поради тази причина препоръчваме да включите сред своите процедури за поддръжка и грижи за вашите овощни дървета – нашия азотен тор СОЛФОУРЕА ПАЛАРЕС, съдържащ карбамид, обогатен с елементарна сяра и бор.

Приложен листно и благодарение на състава си, богат на чиста сяра и амиден азот, СОЛФОУРЕА ПАЛАРЕС е идеален продукт като съпровод на медните обработки, които се извършват през тези седмици, за да се достави на растенията най-необходимото им за оптимално развитие.

По този начин включването на амиден азот активно допринася за улесняване на естественото разграждане на падналите листа, ускорявайки действието на микроорганизмите, присъстващи в почвата.

По същия начин – наличието на елементарна сяра е идеално за създаване на враждебна среда, която значително намалява риска от разпространение на болести по листата на овощните и се предотвратява прехвърлянето им на земята след листопад.

При приложение на СОЛФОУРЕА ПАЛАРЕС, сярата, попадаща върху листата, бавно се трансформира след като падне върху почвана, в силно полезни за микробиотата сулфати.

По същия начин съставът му е завършен с включването на бор, основен микроелемент, който предизвиква по естествен начин ускоряване на цъфтежа и развитието на плодовете през следващата кампания.

В заключение, можем да кажем, че ще имате всичко необходимо, за да подготвите перфектно вашите овощни дървета, като по този начин гарантирате, че те имат необходимите ресурси за успешно презимуване.


За контакт:

Агротексим ЕООД

тел: +359 2 870 00 33, + 359 895 620 628

agrotexim@abv.bgcaliop_agro@abv.bg

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *