• Home
  • Новини
  • На прощаване и рано е за аплодисменти

На прощаване и рано е за аплодисменти

By on 14.12.2021 0 186 Views

Вчера, 13.12. 2021 г., пресцентърът на Министерството на земеделието, храните и горите, разпространи тази снимка – предаване на властта от служебния министър Христо Бозуков на новия Иван Иванов.

Нещо като „на прощаване” и „добре дошъл” на новия.

Мисля си, че земеделската общност не се разделя с проф. Хр. Бозуков, защото той има своята експертиза като учен и специалист в сферата на тютюнопроизводството и ще продължава да работи. Не ми е работа да му давам оценка, още повече – че вече не е на държавен пост.  Диалогичен и възпитан човек.

Но твърде рано е да посрещна с аплодисменти Иван Иванов. Както имах повод вече да се изкажа, тръгва с фал старт. Обвиняват го, че е работил в една емблематична „застрахователна” компания – СИК. Само че, мандатоносителят „Продължаваме промяната”  го прие като  предложение на БСП и от тук нататък, каквото и да си приказваме, ще бъде без значение.

Не го познавам и не го съдя. Оказа се, че е напълно непознат и за хората, работещи в земеделието. Освен това и като експертиза – няма такава в отрасъла. Историк и нещо, не зная какво  точно е завършил, впрочем – по информация в медиите, право в университет в  гр. Велико Търново. Има поне още 4 учебни заведения в страната, които бълват прависти, за повечето от които няма работа по предмета на обучението им.

Така че, твърдо рано е за моите аплодисменти! Само от него зависи как ще  се представи и как ще предаде властта в земеделието на следващия министър, независимо кога.

 

Яна Брезовска

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *