• Home
  • Новини
  • Германски фермери блокираха пътища в знак на протест срещу намаляването на субсидиите

Германски фермери блокираха пътища в знак на протест срещу намаляването на субсидиите

By on 08.01.2024 0 154 Views

Германски фермери започнаха едноседмични национални протести, като блокираха пътища с трактори в понеделник, в отговор на плановете за постепенно премахване на селскостопанските субсидии, докато коалиционното правителство се бори да оправи финансите си, съобщава Ройтерс.

Изображения, публикивани на сайта на агенцията и на други медии, показват колони от трактори и камиони, някои украсени с протестни банери и надписи „Няма фермери, няма храна, няма бъдеще“, по германските пътища при минусови температури преди зазоряване. В Берлин колона от десетки трактори блокира главната алея, водеща към Бранденбургската врата, се отбелязва в съобщението на Ройтерс.

В докладите на полицията се казва, че пътищата и отсечките на магистралите са били блокирани на множество места в цялата страна, причинявайки задръствания по време на сутрешния час пик, припомня агенцията. Фермерите се зарекоха да блокират основни транспортни и логистични пътища за една седмица, заявявайки, че краят на данъчните облекчения ще изгони фермите от бизнеса.

Блокадата съвпада със стачка, свикана от синдиката на машинистите GDL, която ще се проведе по-късно тази седмица, като потенциално ще засегне пътищата и железниците в страната от сряда, съобщава още Ройтерс.

(ПЗ)