Новини

Христо Бозуков и протестиращата Мая Манолова са обсъдили с други недоволни съдбата на фермата за норки в село Маджерито

2021-05-12 

Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков се е срещнал с протестиращи срещу фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора, веднага, след като е встъпил в длъжност, съобщи пресцентърът на земеделското министерство. Протестиращите са запознали служебния министър с искането си единствената такава ферма по рода си в страната да бъде закрита.

В съобщението още се казва, че Петя Алтимирска, председател на сдружение "КАЖИ", която е един от организаторите на протеста, е заявила, че трябва да бъде извършена проверка във фермата, тъй като тя не отговаря на здравните изисквания и хуманно отношение към животните. Тя е казала, че са подавали сигнали до всички компетентни органи за фермата. „Тази ферма не трябва да съществува“,била категорична Петя Алтимирска.

 Природозащитниците са връчили папка с документи във връзка с дейността на фермата. Мая Манолова, която е била сред протестиращите, е присъствала на срещата с Хр. Бозуков, и е поискала незабавна проверка, се казва още в съобщението на пресцентъра на МЗХГ.

Министър Бозуков се е ангажирал да назначи проверка по случая още до края на седмицата.

(ПЗ)