Новини

Христо Бозуков уволни Снежана Динева, изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД

2021-06-10 

Министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков извърши промени в състава на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД, се казва в съобщение на пресцентъра на министерството, изпратено до медиите. С протоколно решение на  министъра са освободени Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. В допълнение се казва, че до провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов.

Назначеният одит е установил нередности и организационни пропуски в управлението на дружеството, пише още в информацията. За констатираните проблеми в „Напоителни системи“ ЕАД служебният министър Христо Бозуков е уведомен след възлагането на одитна проверка, започнала на 25 май 2021 г.

Агоп Каспарян е назначен за управител на „Система за агропазарна информация” ЕООД, до провеждането на конкурс за длъжността, е другата кадрова промяна, за която информира пресцентърът на земеделското министерство. Това е станало, след като досегашният титуляр на дружеството Мирослава Наумова е подала молба за освобождаване с мотив– здравословни причини. Молбата й е удовлетворена от служебният министър на земеделието, хранитите и горите Христо Бозуков, се казва още в съобщението.

(ПЗ)