Растителна защита, торове, семена

Юбилейната партньорска среща „20 години успешен бизнес с Пионер Семена България ДюПон РЗ България” – знаково събитие в българското земеделие

2014-11-26 

Организираната от ДюПон Пионер България и ДюПон Растителна Защита годишна партньорска среща на 25 ноември 2014 г. в Кемпински Хотел Зографски – София, с водещи зърнопроизводители, партньори на компанията, аграрни и научни дейци се превърна в знаково събитие за българското земеделие.

Знаково, защото, налице са неоспорими доказателства за печеливш и бързо развиващ се аграрен бизнес на клиентите на ДюПон в страната, и подчертана тенденция - партньорството да се задълбочава в посока максимални добиви и възможно по-голяма печалба от всяко конкретно поле с технологичните решения и продукти на компанията.  През последните 20 години българските земеделски производители, отглеждайки в своите царевични, слънчогледови и рапични полета  хибридите на световния лидер в селекцията – Пионер, с възможно най-високодобивен генетичен потенциал, и използването на иновативните технологии и продукти за растителна защита на ДюПон стават все по-конкурентоспособни и с възможности за справяне с предизвикателствата – природни, пазарни, конюнктурни.

В поздравително си слово при откриване на срещата Чавдар Дочев,  Изпълнителен Директор на Пионер България, Румъния, Молдова и Сърбия и Изпълнителен Директор на ДюПон  България и Сърбия, благодари на присъстващите за съвместните, много ползотворни усилия  в развитието на земеделското производство. Той посочи, че преди 20 години, или преди още Пионер да навлезе в семенарския бизнес в страната,  добивите от слънчоглед в България са били около 150 кг/дка, докато днес те са над 350-400 кг/дка, при царевицата тази година имаме рекордни добиви от 1400-1500 кг/дка от масовите полета и близо 2000 кг/дка от опитните площи на Пионер. Г-н Дочев подчерта, че тези резултати се дължат както на висококачествените семена, които Пионер предлага, така и на ефективното земеделие, което правят производителите, за което той отново им благодари. Тези рекордни добиви поставят Пионер като безспорен лидер в зърнопроизводството в България при царевицата и слънчогледа, съобщи г-н Дочев и сподели, че културата на земеделие и ефективното зърнопроизводство на българските производители далеч превъзхожда тази на съседните ни държави. И през 2015 г. ще ви предложим нови царевични и слънчогледови хибриди, презентацията на които ще стане в техническата част на срещата, съобщи г-н Дочев

С „Добре дошли” поздрави присъстващите и  Веселин Петков, Директор на ДюПон Растителна Защита България. ДюПон Растителна защита, като част от агроотдела на химическия концерн ДюПон, винаги имаме какво ново да ви предложим. Вие знаете, че нашите продукти са част от цялостната, същинска технология на отглеждането на културите, подчерта г-н Петков. Той с гордост сподели, че има щастието да е част от най-добрия и перфектен екип в областта на растителната защита,  и с удоволствие представи поименно колегите си, регионални мениджъри в страната. Целта на днешната среща е да ви благодарим за доверите, че отново сте с нас и да направим равносметка в тази изключително неблагоприятна година, обърна се към производителите В. Петков и им съобщи, че в техническата среща ще представят новите решения на ДюПон за следващата година.

 Продължение по темата и всичко за семинарната част на срещата, както и за новите продукти и решения от Пионер и ДюПон за сезон 2015 г., четете в бр. 1/януари 2015 г. на сп. „Практично земеделие” . Изданието ще излезе на вестникарския пазар на 7 януари 2015 г.

 

 На снимката: Професионалните екипи на ДюПон Пионер България и ДюПон Растителна Защита