Растителна защита, торове, семена

Байер КропСайанс е с най-голям растеж в продажбите на фунгициди за пшеница в България

2014-12-19 

В поздравлението си при откриване на годишната среща с дистрибуторите (11. 12. 2014 г. , хотел  Хилтън, гр. СофияРалица Янакиева, Мениджър на Байер КропСайнс България, подчерта че се радва да подновят ежегодните традиционни срещи с преките си партньори, защото именно с тях, повече от 10 години, заедно посрещат предизвикателствата и помагат за развитието на българското земеделие. Накратко, тя представи новите попълнения в екипа на Байер КропСайнс България и обяви, че Жечо Мурзов, досегашен Маркетинг Мениджър преминава на по-висока позиция и поема направлението „Продажби”. В експозето си по-нататък г-жа Янакиева запозна присъстващите с големите амбициозни задачи и перспективни проекти, които си поставя фирма Байер с поглед към бъдещето на земеделието, в световен мащаб, Ако населението на Земята през 2000 г. е било 6 милиарда,  през 2050 г. се очаква то да бъде над 9 милиарда души. Това означава, че земеделието ще трябва да се промени, ще се променят технологиите, като едновременно с това ще се променят и условията за производство. В изхранването на населението ще участваме и ние, заедно с вас, като променяме и земеделието, подчерта Р. Янакиева. Фирма Байер КропСайнс възприема бъдещите промени в земеделието като мисия и от тази година започва една много мащабна програма, с огромни инвестиции в науката и приложната дейност. Г-жа Янакиева коментира данни от сравнителен анализ, който показа, че в близка до нас европейска страна (Словакия; през2014 г. компанията организира посещение на български производители там - б. р.) инвестициите на производителите в продукти за растителна защита (ПРЗ) са два пъти по-големи на хектар спрямо тези на земеделците у нас. Подобно е положението в Чехия; в Полша и в други европейски страни вложенията са по-високи, и според нея, българските производители трябва да имат стремежа, да се изравнят с нивото на Унгария – европейска страна с добре развито и конкурентоспособно земеделие. С друга графика г-жа Янакиева демонстрира как се променя нагласата и мотивацията на българските земеделци по отношение на това с колко фунгицидни пръскания могат да се постигнат оптимални резултати в житните култури. Повечето от тях отговарят „минимум две”, което се възприема като индикация за действия, съобразени с финансовите параметри на стопанствата им.

Жечо Мурзов,  информира присъстващите за най-важното, което се е случило  през 2014 г. в пазара на ПРЗ в страната. Според пазарните анализи направени от Байер, през 2014 г. пазара на продуктите за растителна защита бележи съществен ръст, като това разбира се, еводено от още по-голям ръст в делът на Байер КропСайнс България  Основният ръст идва от увеличения брой третирания с фунгициди в житни култури от една страна, от друга се вижда, че се ползват все повече премиални продукти, които са и в по-високия ценови сегмент.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Срещата продължи с представяне на новите и иновативните продукти, които компанията ще предложи на българския пазар през 2015 г., както и с  анонс на виртуалните промоционални пакети, чрез които клиентите на Байер КропСайанс ще имат по-добри цени за основните продукти на компанията.

 Подробна информация за всичко това – четете в бр. 1/януари 2015 г.  на сп. „Практично земеделие”, който ще излезе на книжния пазар на 7 януари 2015 г.  В същия брой ще се запознаете и със специалните изявления на Ралица Янакиева и Жечо Мурзов пред журналистите от аграрните  медии.  

На снимката: Екипът на Байер КропСайнс България