Растителна защита, торове, семена

Екипът на Меди Плюс Р препоръчва комбинация от торовете на Трейдкорп и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС

2019-04-10 

Испанската компания ТРЕЙДКОРП е лидер в производството на листни торове и съвместно с вносителя си за България „Меди Плюс Р” ООД акцентира върху 5 ТОП продукта: ФОЛУР, ТРАФОС A-Z, ТУИНТЕХZn+Mn, ТРЕЙДБОР Moи КОКТЕЙЛ ОПАЛ за 2019 г. Компанията произвежда едни от най-високо качествените листни торове в Европа и е водач спрямо съотношение цена/качество. През пролетта на 2019 г. акцентираме върху приложението на продуктите при следните култури: рапица, слънчоглед, царевица и пшеница.

За маслодайна рапица екипът на Меди Плюс Р препоръчва комбинация от КОКТЕЙЛ ОПАЛ, ТРЕЙДБОР Мо и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, която обезпечава изцяло нуждите на растенията и подсигурява навременен и дружен цъфтеж, образуване на шушулки и изхранване на семената. ТРЕЙДБОР Мо предоставя ефективно решение за предотвратяване и коригиране на дефицит на бор и молибден и бързо действие благодарение на комбинацията с молибден, което улеснява усвояването и асимилацията на бора.

За първо пръскане на слънчогледпредлагаме съчетаване на ТРАФОС A-Z, ТРЕЙДБОР Мо и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС. ТРАФОС A-Z ни предлага уникална комбинация от азот и високо съдържание на фосфор и калий за листно подхранване на житни, слънчоглед, царевица и други култури.ТРАФОС A-Z е ефикасен, активен и концентриран източник на бор, мед, желязо, манган и цинк.

Здравословният растеж на царевичната култура изисква разнообразен комплекс от хранителни вещества. Препоръчваме на земеделските производители първо третиране с ТУИНТЕХZn+Mn и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС.  ТУИНТЕХZn+Mn е висококонцентриран разтвор на цинк и манган, създаден специално за стимулиране на усвояването на тези два елемента, което го прави идеален за ефикасното предотвратяване и корекция на едновременен дефицит на двата микроелемента, осигуряване на по-добър пренос в рамките на растението и за максимално качество на реколтата.

През пролетта, в края на фаза братене и началото на фаза вретенене, храненето на житните растения, заедно с благоприятните метеорологични условия, са от решаващо значение за залагане на компонентите на добива - по-дълъг клас с повече класчета и цветчета. Качеството на пшеничното зърно се определя от обезпечеността на растенията с макро- и микроелементи през периода от изкласяване до пълна зрялост. Съветваме фермерите да използват комбинация от хербицид, ТРАФОС A-Z и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС за първо пръскане. Азотът, фосфорът и калият са необходими през цялата вегетация на пшеницата, но особено силно в периодите на братене и вретенене - наливане на зърното (месеците март-юни). Освен тези елементи,  ТРАФОС A-Zсъдържа достатъчен набор от макро- и микроелементи (бор, мед, желязо, манган и цинк).

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС е уникален австрийски продукт, който увеличава количеството и качеството на добива чрез неповторимата си комбинация от 7 съставки: растителни хормони и органичен въглерод, водорасли, антиоксиданти, 3% органичен азот и 3% калий, свободни аминокиселини и алпийски билки. Единственият продукт, който действа едновременно на почвата, кореновата система и листната маса на растенията. При употребата на продукта в рамките на няколко години се намаляват дозите на азотно торене. АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС прави почвата по-рохка и лесна за обработка. АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС e 100% органичен и осигурява плодородна почва и за Вашите деца!

Допълнителна информация: https://www.mediplusr.com/

 На снимката: в средата -  Рафаеле Берарди, Изпълнителен Директор за Югоизточна Европа на ТРЕЙДКОРП; вдясно: Мария Рангелова, Мениджър на Меди Плюс Р; вляво: Василена Рангелова – Маркетиг Мениджър в Меди Плюс Р