Растителна защита, торове, семена

Новост - Комплект “Отгледай си микро вкъщи”

2019-05-04 

Отглеждането на микро растения не е никак трудно. Всичко от което имате нужда са подходящите семена, субстрат и желание. В комплекта “Отгледай си микро вкъщи”, който ще ви изпратим, ако направите заявка, има всички необходими материали, а желанието е от вас. Ако имате нужда от информация, използвайте видеото, публикувано на https://www.microgreens-bg.com/produkt/growyourown/ и следвайте стъпките описани в него. След няколко дена микро растенията ще са готови за консумация.

В този комплект са включени контейнери, почва и семена за шест саксийки с микро растения.Семената са от видовете: Червено зеле, Горчица - червена, Горчица зелена (Усабина), Репички – Сангрия, Репички – червени, Кейл, Броколи. Вие избирате!

Цената  включва фиксирана сума за материалите и персонализирана цена според вида на семената, които изберете. В комплекта можете да включите всякаква комбинация от семена, която искате - еднакви или различни. В комплекта са включени семена, достатъчни за всички 6 саксийки.

                         Как да отгледаме микро растения у дома?

Видеото в резюме:

В комплекта ще намерите 6 саксийки, почва и 6 пакетчета със семена. Напълнете саксйките с почва. Пресовайте почвата (чрез притискане с пръсти). Полейте обилно почвата с около 200 мл вода на саксийка. Почвата трябва да е напълно навлажнена.

Поставете семената слято на повърхността на почвата. Полейте отново, за да се навлажнят семената. Може да поставите найлон върху саксийката, за да запазите влагата до поникване на семената.

Поставете саксийката на тъмно и на стайна температура за 2-3 дни.

След като поникнат семената, поставете саксийката  на топло и на светло място. Поддържайте почвата влажна.

След няколко дена микро растенията ще са готови за консумация.

            Защо микро растенията са толкова полезни и толкова бързо се превръщат в здравословен елемент от  културата на хранене в целия свят?

Въпреки, че едва сега навлизат в българските кухните, микро растенията имат приложение навсякъде. Като добавка към сандвичи, салати или готвено месо, те дават нов и различен вкус на ястията.

Ако ги включите в сутрешното смути, всички протеини, витамини и минерали ще са ви достъпни през деня. А микро растенията имат много такива - често концентрацията на витамини в тях превишава няколкократно тази на възрастните растения.

За наистина смелите има и друга възможност - салата изцяло от микро растения. Изненадващо е колко хранителни и засищащи могат да бъдат тези мъници.

Освен, че имат много привлекателен вид като украса за различни ястия, микро растенията са с много концентриран вкус и полезни вещества. Съдържанието на витамини, лутеини, антиоксиданти, бета-каротини и други хранителни съставки на някои от растенията са в пъти по-концентрирани от тези на големите им „събратя“.

 Поръчайте чрез онлайн магазинаwww.microgreens-bg.com

или на телефони: 02/8816005; 0886 784426