Растителна защита, торове, семена

Високи и качествени добиви при слънчоглед, царевица и лавандула с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и листните торове ТРЕЙДБОР Мо и ТУИНТЕХ Zn+Mn

2019-05-09 

При третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС растенията използват хранителните вещества и водата много по-ефективно!

След трудните есен и зима много аграрни производители споделиха опасенията си от проваляне на реколтата от рапица. Тези, които се довериха на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, успяха да спасят посевите и се радват на добро коренно и листно развитие.Всяко семе за посев разполага със 100% от генетичния си потенциал за добив, който е застрашен от някои природни явления като замръзване, суша, градушка. Биостимулаторът АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС показва силата си на действие и в тези екстремни ситуации като помага на растението да неутрализира стреса и да развие 100% от потенциала си и по този начин да даде по-големи и качествени добиви.

 АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС е уникален продукт поради неповторимото си съдържание на седем

съставки, които в комбинация действат едновременно на почвата, корените и растенията:

- Растителни хормони и органичен въглерод: подпомагат растежа на корените, активират

живота в почвата и спомагат за обогатяване на хумусното й съдържание.

- Водорасли: спомагат за задържане на вода в почвата.

- Антиоксиданти: неутрализират стреса при студ, слани, суша, замръзване.

- 3% N-органичен и 3% K2O: важни елементи за протеиновия метаболизъм на младите растения.

- Свободни аминокиселини: спомагат за бързото възстановяване на клетъчната тъкан при растенията.

- Алпийски билки: засилват имунната система на растенията.

 Развитието на коренни разклонения е друг ключов елемент при младите растения.  По-гъстата коренова система осигурява по-добър достъп до хранителни вещества и вода, дори те да са по-далеч и по-трудно подвижни (P, K). През месец май, акцентираме върху културите слънчоглед, царевица и лавандула.

 При слънчогледа препоръчваме третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС в стадий 6-8 лист (BBCH 16-

18). Растението развива силна коренова система и с това има по-висок прием на хранителни

вещества. Силно влияние върху добива оказват микроелементите, а от особено голямо значение

е микроелементът бор. Съчетаваме АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС с листния испански тор ТРЕЙДБОР Мо преди цъфтеж, защото по този начин осигуряваме пълноценно опрашване на слънчогледа. Наличието на молибден подпомага приема на бор от страна на растенията през листата и повишава добива.

 Третирането на царевица в комбинация от биостимулатора АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и листния тор ТУИНТЕХ Zn+Mn, създава отлични предпоставки за високи добиви. ТУИНТЕХ Zn+Mn представлява разтвор на цинк и манган, създаден специално за стимулиране на усвояването на тези два елемента, което го прави идеален за ефикасното предотвратяване и корекция на едновременен дефицит на двата микроелемента, осигуряване на по-добър пренос в рамките на растението и за максимално качество на реколтата при царевица.

 Лавандулата до скоро се считаше за по-екзотична култура, но сега набира скорост и по нашите земи. Препоръчваме пръскане преди цъфтеж с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС в комбинация с ТРЕЙДБОР Мо, който осигурява по-добър цъфтеж на многогодишните растения, както и по-висок добив.

 АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС повишава не само количестово, но и качеството на добива особено при културите слънчоглед и лавандула, където се наблюдава значително повишение на процента масленост (при слънчогледа) и количестовото на извлечено масло от декар лавандула.

 * Допълнителна информация: www.mediplusr.com