Растителна защита, торове, семена

Доказано от практиката: Амалгерол Есенс възстановява културите след повреди от градушка

2019-05-23 

С Теодора Декалска, агроном във фирма Меди плюс Р – Пловдив - оторизиран дилър за Amalgerol Essence и Amalgerol, България, Румъния и Молдова, разговаря Яна Брезовска, сп. „Практично земеделие”

 

-Г-жо Декалска, тази година се оказа много сложна  в климатично отношение за земеделските производители. След изключително неблагоприятното есенно засушаване  на 2018 и продължителна пролетна суша  от началото на 2019, сега, през май – зачестиха унищожителни градушки, които нанесоха  повреди на около 70 хил. декара с полски земеделски култури, овощни насаждения и лозя в страната. Фирма Меди плюс Р, чийто представител сте, предлага на нашия пазар Амалгерол Есенс – висококачествен органичен листен тор, подходящ за оптимизиране  храненето при всички култури, и много подходящ  за приложение при стрес и след градушки. Бихте ли сподели как действа Амалгерол  Есенс   в  градобитни посеви и трайни насаждения, и какъв е ефекта от приложението му?

- Мога веднага да представя доказателство от практиката за ефекта от приложението на Амалгерол Есенс след повреди от градушка. През 2018 година, част от посевите със слънчоглед на наш клиент – земеделски производител от района на гр. Димитровград, много сериозно пострадаха от  градушка през периода май и юни.  Чрез двукратно приложение на продукта, в доза  200 мл/дка веднага след градушката (първо приложение) и второ третиране след 15 до 20 дни - 150 мл/дка, посевите се възстановиха и фермерът успя да получи високи добиви от слънчогледа - 320 кг/дка. Това са добиви, напълно съпоставими като количество с тези площи с културата, които не бяха пострадали от градушка.

Така че, нашата препоръка е: веднага след градушка да се третира с 200 мл/дка  Амалгерол Есенс и след две седмици третирането да бъде повторено при всички култури с повреди, разбира се, там където има потенциал за възстановяване.  За консултации при конкретни култури, ние, от фирма Меди плюс Р, сме на разположение  на производителите.

 

-А какви са наблюденията Ви от използване на продукта върху зърнено-житните култури към момента?

- Към момента, тъй като стопанската годината започна с  много трудности, особено за зърнопроизводителите , които продължават и сега (продължителна суша при пшеницата и др. есенници, преди да започнат дъждовете, което доведе до неравномерно поникване и недобро развитие на посевите), нашите колеги – търговски представители с наблюдения във всички региони на страната, споделят, че пшеницата третирана с Амалгерол Есенс  и Амалгерол е несравнимо по-добра в развитието си. Като цяло –  посевите са в много по-добро състояние.
Искам да подчертая и дълготрайния ефект на продукта върху почвата. За това имаме сведения от наши дългогодишни клиенти. Те потвърждават, че след продължително приложение на Амалгерол, а  понастоящем  и  на Амалгерол  Есенс,  качеството на почвите в стопанствата им е подобрено значително. Отчита се несъмнено благоприятното въздействие на продукта върху физиологичните и химичните свойства на почвата. От практиката на наши клиенти имаме също и сведения за успешно неутрализиране на хербицидни повреди чрез третиране с Амалгерол.

 -Благодаря, Ви.

 Повече за продукта:

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС е уникален австрийски продукт, който увеличава количеството и качеството на добива чрез неповторимата си комбинация от 7 съставки: растителни хормони и органичен въглерод, водорасли, антиоксиданти, 3% органичен азот и 3% калий, свободни аминокиселини и алпийски билки. Единственият продукт, който действа едновременно на почвата, кореновата система и листната маса на растенията.

Антиоксидантите, съдържащи се в състава на Амалгерол Есенс, са молекули, които неутрализират стреса при културите, предизвикан от продължителни студове, слани, суша, замръзване, градушки и др. Антиоксидантите стопират повредите. Свободните аминокиселини спомагат за бързото възстановяване на клетъчната тъкан при растенията и повишават енергията за растеж. Алпийските билки засилват имунитета на растенията срещу гъбни болести и вредители.

При употребата на продукта в рамките на няколко години се намаляват дозите на азотно торене. АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС прави почвата по-рохка и лесна за обработка. АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС e 100% органичен и осигурява плодородна почва и за Вашите деца!

На снимката: Теодора Декалска

Допълнителна информация: www.mediplusr.com

 Б. р. – Интервюто е реализирано в рамките на.„ДЕН НА ФЕРМЕРА В САДОВО“ , организиран от  Институт по растителни генетични ресурси „К. Малков“ – Садово, на 22.05.2019 г.

Фирма Меди плюс Р е официален спонсор на събитието.