Растителна защита, торове, семена

Ефикасни продукти на БЕЛХИМ за сигурна защита на картофите от ризоктония, алтернария и мана

2019-06-07 

БЕЛХИМ БЪЛГАРИЯ се утвърди сред картофопроизводителите като компания даваща цялостни решения за отглеждане на картофите от сеитбата до прибиране на културата. Фирмата разполага с фунгициди, които решават проблемите с икономически важните болести в картофите като ризоктония, алтернария и мана.

Валис Плюс е най-новият фунгицид в портфолиото на БЕЛХИМ. Той съдържа ново активно вещество за българският пазар – валифенелат, което притежава силно акропетално-системно действие. Продуктът съдържа и два вида мед – меден оксихлорид и меден хидроокис, които имат контактно действие и превантивен ефект върху обикновената мана по картофа. Валис плюс се прилага в доза от 250 гр./дка.

 Ранман Топ плюс Симбал е комбинация от два препарата, които имат превантивно, лечебно и изкореняващо действие спрямо маната по картофите. Двата продукта работят в пълен синергизъм като благодарение на формулациите си, те се разпределят по целият лист на растението и го защитават от инфекция в най-критичният период на „активен растеж“. Комбинацията се прилага в дози: Ранман 50 мл/дка плюс Симбал 25 гр./дка.

 Основен патоген намаляващ продукцията от дка е алтернарията. БЕЛХИМ разполага със силно оръжие срещу тази болест – Дифкор 250 ЕК. Системен фунгицид със силно изразено предпазно и лечебно действие. Продукт на базата, на дифеноконазол, който е изключително устойчив на отмиване и потиска развитието на патогенните микроорганизми при спороношение.

 Не на последно място в своята листа от продукти БЕЛХИМ представя Профилукс за контрол на мана по картофите. Позната комбинация от активни вещества симоксанил с манкоцеб, които се усвояват бързо и имат предпазно и лекуващо действие. Профилукс повишава съпротивителните сили на растението.

От 5 години в България, БЕЛХИМ предоставя на клиентите си богата гама от продукти, извежда редица демо опити, като целта е в реални условия да се видят предимствата на продуктите им. По този начин компанията се утвърди като един сигурен партньор на фермерите.

Допълнителна информация: http://www.belchim.bg/

Б. р. - Статията е авторска и е публикувана в бр. 6, юни 2019 г. на сп. "Практично земеделеие"