Растителна защита, торове, семена

2019 - Семената от високодобивните рапични хибриди на ЕУРАЛИС – третирани срещу вредители и биофунгицид за ранна защита от болести

2019-07-23 

За предстоящия рапичен сезон, семената рапица на Еуралис ще се предлагат третирани с инсектицидЛУМИПОЗА™625 ФС(продукт на Кортева АгриСайанс) с активно вещество циантранилипрол, срещу определен набор от неприятели, които нападат културата в началните фази от развитието ѝ. Такива са: рапичната листна бълха, зелевата муха, рапичните листни оси и земните бълхи. Това третиране дава надеждна защита в ранните фази от поникването до 6-8 лист. Освен протекция, Лумипоза™ спомага за развитието на растенията в ранните стадий от вегетацията. Растенията са по-здрави и зелени, с по-силна фотосинтеза и с мощно развита коренова система. Препаратът не влияе върху кълняемата енергия и кълняемостта на семената и няма неприятен токсикологичен и екотоксикологичен профил.

Отделно от Лумипоза™, семената ще се предлагат третирани и сфунгицид ИНТЕГРАЛ® ПРО (продукт на БАСФ), който подобрява потенциала на растенията. Интеграл® Про предоставя ранна и дълга защита от патогени и намалява стреса в ранните фази на развитие. Също така подобрява изграждането на кореновата система и по-доброто усвояване на хранителни вещества дори при неблагоприятни и стресови условия.

Както всяка година, от Еуралис са подготвили атрактивни пакетни оферти за клиентите си.

За конвенционалните хибриди рапица от поколение П³, Еуралис ще предлага:

ü  За всеки 8 ЗАКУПЕНИ ТОРБИ, 1 ТОРБА БОНУС от същия хибрид

ü  За всеки 28 ЗАКУПЕНИ ТОРБИ, бонусните торби са 5 БРОЯ

Към това предложение спадат хибридите ЕС Империо, ЕС Цезарио, ЕС Вито и ЕС Моменто.

Фермерите с интерес към закупуването на Клиърфийлд рапица ще имат възможност да се възползват от следните оферти :

ü  За всеки 6 ЗАКУПЕНИ ТОРБИ, 1 ТОРБА БОНУС от същия хибрид

ü  За всеки 20 ЗАКУПЕНИ ТОРБИ, бонусните торби са 5 БРОЯ

Към това предложение спадат хибридите ЕС Акварел CL и ЕС Децибел.

В допълнение, за всички, които смятат да заложат на рапицата като култура, тази година Еуралис отново ще предлага застраховка за непоникнала рапица. В случай, че есента на 2019 г. се окаже суха и рапицата не поникне, през пролетта на 2020 г. Еуралис ще възстанови закупената рапица под формата на слънчоглед за същите площи.