Растителна защита, торове, семена

Чист старт за слънчогледа, царевицaта и популярните бобови с почвените хербициди на БАСФ

2015-04-01 

Сезонът на пролетниците закъснява, но всички сме отправили поглед към тях с надежда и решени да стартираме с навременни и интензивни грижи. За гарантиране на високи добиви ключов момент е осигуряването на чист старт за развитие на културите, или по-точно справянето с конкуренцията от плевели. За да се елиминират своевременно, на помощ идват почвените хербициди на БАСФ: Спектрум- почвеният хербицид на най-добра цена, иновацията Стомп Аква- единственият почвен хербицид в микрокапсулна формулация за по-ефективен и продължителен контрол и най- широкоспектърния Уинг-П при смесено заплевеляване. И да не забравяме, класиката в жанра Стомп Нов, почвеният хербицид с най-много регистрации в най-много култури, включително много подходящ за и нашумелите тази година бобови култури.

Промъкващите се твърдения, че на почвените хербициди в царевицата и слънчогледа им е минало времето, са абсолютно безпочвени. Особено при настоящата влажна пролет, очакванrята на земеделските производители са за изключително добро действие и повишена ефикасност.

С обявяването на края на ацетохлорите, възникнаха много въпроси. Въпроси, на които, специалистите от БАСФ намериха отговорите, в лицето на Спектрум.

Спектрум се появява в точното време, на точното място. След забраната на ацетохлорите, това е хербицидът, който ви дава контрол при преобладаващо заплевеляване с едногодишни житни, с акцент видовете кощрява, кокоше и кръвно просо и други. Спектрум вече доказа силата си в реални условия през изминалата година. Спектрум е почвен хербицид с отлична фотостабилност, който след третиране се преразпределя равномерно върху повърхностния 2-3 см слой, създавайки хербициден слой. Хербицидът се поема предимно чрез корените или колеоптила на поникващите житни и някои широколистни плевели, в резултат на което плевелите загиват преди или веднага след поникването си.

Освен Спектрум, у нас продължават да доказват безспорните си предимства и класиците при почвените хербициди – Стомп Нов и Уинг П. Идеални варианти за приложение след сеитба, преди поникване, или до фаза втори лист на плевелите. Изборът на един от двата продукта е в зависимост от типа на очакваното заплевеляване.

Стомп Нов е класика, но е редно да допълним и актуална иkформация, която касае всички фермери с намерения да отглеждат бобови култури по новите зелени регламенти. Стомп Нов е вашият партньор и тук, с регистрация в бобови култури като соя, фасул, нахут. В слънчоглед и царевица всички знаят, че хербицидът е еталон за контрол на лободата синапа и щира.. Продуктът е утвърден и предпочитан заради отличната си селективност- не стресира културите, позволява достигане на добивния потенциал- единственият хербицид, който може да се прилага при над 30 земеделски култури. Един продукт, а толкова много култури и възможности за контрол на плевелите в тях!

Интересната опция за избор на почвен хербицид от листата на БАСФ е последната иновация в този сегмент – Стомп Аква.

Стомп Аква е най-новата, уникална формулация, разработена от БАСФ в областта на почвените хербициди. Активното вещество е затворено в микрокапсули, които не позволяват деактивирането и разрушаването му при сухи условия. При поява на оптимална почвена влага продуктът се активизира, капсулите се разтварят и бавно и поетапно освобождават активното вещество в почвата. Разпределяйки се в повърхностния 2-3 см слой на почвата, Стомп Аква образува стабилен хербициден филм. Преминавайки през този филм, поникващите плевели влизат в контакт с активната субстанция, абсорбират част от нея и загиват.

Благодарение на специалната си формулация от микрокапсули, Стомп Аква осигурява добри резултати дори при по-лоша обработка на почвата и по- сухи условия и наличие на растителни остатъци. Капсулите не позволяват загуби на активното вещество при полепване по растителните остатъци и почвени буци, което е характерно за други почвени продукти и води до загуби на активни субстанции.

Стомп Аква е с иновативна, висококачествена, лесна за работа формулация, която не отделя неприятна миризма и не оцветява техниката и работните съдове. Доказаната ефикасност на Стомп срещу лобода, синап и щир сега ще получите в съчетание със силата на микрокапсулната формулация на Стомп Аква.

Уинг П е предпочитаният продукт за едновременен контрол на житни (кощрява, видове проса, балур от семе) и широколистни (лобода, синап, щир) плевели. Приложен върху почвената повърхност, той се разпределя в повърхностния 2-3 см почвен слой образувайки стабилен хербициден екран. Поникващите плевели, преминавайки през този екран, влизат в контакт с хербицида, при което се инхибира техният растеж и постепенно загиват преди или скоро след поникването. Активните вещества действат и върху вече поникнали плевели, в ранни фази от тяхното развитие (максимум до 2-ри лист).

Почвените хербициди на БАСФ са поредното доказателство, че компанията работи в името на своята кауза. Те осигуряват чист старт на пролетниците, като елиминират конкуренцията с плевелите. Високите качества на продуктите с марка БАСФ отключват креативност, комбинативност и конкретика. Предлагат се перфектни решения за блестящи резултати в реално време срещу всякаква плевелна растителност в ранните моменти от вегетацията, когато културните растения са най-уязвими.

БАСФ Растителна Защита  България

Източник: www.agro.basf.bg