Растителна защита, торове, семена

Защо не трябва да пропускаме пролетното третиране на пшеница с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?

2021-03-22 

Кореновата система има много важна роля в развитието на младите растения. Известен факт е, че наличието на силна такава позволява на младо поникналата пшеница да усвоява най-балансирано и в най-висока степен водата и хранителните вещества от почвата.Наличието на по-добре развита коренова система спомага за по-доброто преодоляване на стресовите условия, на които са подложени растенията.

Есента на 2020-та година, в някои части на страната, беше благоприятна за есенни третирания на пшеницата. Такъв е и случая при земеделски производител от региона на град Видин.

Коренова система на пшеница, третирана през есента с Амалгерол Есенс - сн. февруари 2021 г.

             

 Коренова система на пшеница, нетретирана през есента с Амалгерол Есенс - сн. февруари 2021 г. (контрола)

 

Посев с пшеница, нетретиран през есента с Амалгерол Есенс - сн. февруари 2021 г.

      Той е направил есенно третиране на пшеницата си с биостимуланта Амалгерол Есенс. Приложената доза е 200 мл/дка в комбинация с инсектицид. В съседство на неговото поле има засята пшеница в същият ден. При направеното сравнение между двата посева, в средата на февруари 2021г., ясно се вижда предимството на пшеницата, подхранена с Амалгерол Есенс /виж. заглавната снимка/. Растенията, които са третирани имат ясно изразена и добре оформена коренова системасформирани два пъти повече братя. Амалгерол Есенсе помогнал на растенията да презимуват по-добре и да се справят с капризите на времето.

Голяма част от българските фермери, които се стремят към високи добиви на пшеница (над 700-800 кг. от декар) и към по-високо съдържание на глутен при хлебните сортове, имат създадена традиция за есенно третиране с Амалгерол Есенс.За тази част от фермерите, които поради една или друга причина не са успели да го направят през есента, е задължително да помислят за такова през пролетта. Причините, които водят до невъзможност да се проведе есенно третиране най-често сакъсно поникване на пшеницата през есента или есенни дъждове.

През пролетния период, след традиционното подхранване на пшеницата с азотсъдържащиторове, е необходимо третирането с хербицид да се комбинира с Амалгерол ЕсенсТова е оптималния вариант, който ще позволи на растенията да усвоят по-голям процент от азота и ще доведе до развитието на по-мощна коренова система, която ще позволи оптимално асимилиране на хранителните вещества. 

Екипът на ХЕХЕНБИХЛЕР ГмбХ и МеДи Плюс Р ООД препоръчва на българските фермери да инвестират в пролетното третиране на пшеницата с Амалгерол Есенскоето ще им осигури по-силни и здрави растения. Това в никакъв случай няма да бъде разход, а сигурна инвестиция за по-висок и качествен добив!

Допълнителна информация и интересни материали и съвети за употребата на Амалгерол Есенс можете да откриете на следните линкове:

https://www.youtube.com/watch?v=NdnCZ5E2l0s&t=1037s 

https://www.mediplusr.com/webinar/

От екипа на ХЕХЕНБИХЛЕР ГмбХ и МеДи Плюс Р ООД