Растителна защита, торове, семена

Портфолиото на ФМС Агро включва листни торове за постигане на висок добив на зърно от царевица и подобрено качество

2021-04-16 

Царевицата е чувствителна към условията на минералното хранене култура. Необходимо е минералните торове да се прилагат в оптимално количество и в точното време, за да се постигне висок добив и добро качество на зърното. Важен фактор е и срокът на внасянето им. Използването на балансирани торови формулации, уместното торене и листно подхранване на царевицата в стресови условия при растеж и развитие на културата, осигуряват висок добив зърно и подобрено качество на продукцията.

Портфолиото на ФМС Агро България включва  листни торове, които отговарят на тези изисквания и които могат да бъдат използвани в технологична схема, в зависимост от вегетационния стадий на културата и /или нуждата й от конкретен елемент: Мейз Екстра, Мултипъл и биостимулаторът Симакс.

МЕЙЗ ЕКСТРА съдържа фосфор, калий и цинк и е изключително ефективно средство за регулиране степента и скоростта на усвояване на фосфор, елемент, за който се смята, че има най-голяма мобилност в почви с ниско съдържание на хранителни вещества. Максимална ефективност се постига, когато се повиши наличието на калий и цинк, както в случая с помощта на  Мейз Екстра, който се прилага при отглеждането на царевица в доза 150-200 мл/дка, когато културата има висока нужда от консумация на тези елементи.

МУЛТИПЪЛ е високо концентрирана суспензия за листно подхранване на царевица с магнезий, манган, мед и цинк. Мултипъл съдържа най-важните микроелементи за царевица под формата на разтворими органични и неорганични соли и осигурява бърз старт на царевицата.

СИМАКС - съдържа екстракт от морски водорасли Ascophyllum Nodosum, заедно с редица макро- N, P, K и микрoелементи (B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn).

Симакс ефективно помага, смекчавайки стреса от влиянието на абиотичните фактори върху растенията, като по този начин той се преодолява бързо и се подобрява производителността на културите. Симакс стимулира развитието на кореновата система, подобрява усвояването на вода, стимулира растежа, подобрява pH зависимостта, подобрява устойчивостта при високи температурни разлики и подобрява устойчивостта на суша. В допълнение към посоченото Симакс помага на растенията да преодолеят дехидратацията, причинена от вятъра, повишава устойчивостта на воден недостиг и подобрява усвояването на хранителни вещества.

Доверете се на продуктите на ФМС за постигане на чисти царевични полета и здрави и устойчиви растения.

https://www.fmcagro.bg/