Растителна защита, торове, семена

Хербицидни технологии от СИНДЖЕНТА в царевица

2021-04-21 

СИНДЖЕНТА е една от водещите компании в България, когато става въпрос за растителна защита при царевица. Лидерска позиция е извоювана успешно благодарение на изключително разнообразното портфолио от хербициди в тази култура. СИНДЖЕНТА предлага множество иновативни и икономически изгодни решения, когато целим успешна борба с плевелитеи постигане на максимални резултати.

В почвения и ранновегетационния сегмент фермерите могат да избират между 3 продукта – КАМИКС®, ГАРДОПРИМ ПЛЮС ГОЛД® и ДУАЛ ГОЛД®.

За справяне със смесено заплевеляване отново предложенията са 3:  ЕЛУМИС® - един от най-предпочитаните продукти от професионалните производители на царевица, МИСТРАЛ ПЛЮС® и пакетът МИСТРАЛ 4 ОД + КАСПЪР.

За контрол на широколистни плевели, включително и упорити, СИНДЖЕНТА предлага КАСПЪР® - най-предпочитания партньор за всички балурициди, както и ПИК® – продукт, които решава неразрешими проблеми. И двата продукта имат широк прозорец на приложение – до 8-ми лист благодарение на отличната си селективност.

Базирайки се на широкоспектърното си портфолио, както и на предизвикателствата от полето, СИНДЖЕНТА предлага три хербицидни програми.

Програма 1:Почвено или ранно вегетационо приложение на ГАРДОПРИМ®ПЛЮС ГОЛД и вегетационно третиране с ЕЛУМИС® – програма, която осигурява голяма пластичност при интензивно производство на големи площи. Широко използванае от фермери, целящи максимални резултати.

Програма 2: Почвено или ранно вегетационо третиране с КАМИКС® и вегетационно приложение на МИСТАРЛ®ПЛЮС. Програмата е отличен избор при производство на царевица на средно-големи площи и едновременна поява на житните и широколистните плевели.

Програма 3: Внасяне на КАМИКС® почвено или ранновегетационо и приложение на МИСТРАЛ  4ОД+КАСПЪР през вегетацията. Програмата е подходяща за средно-големи площи. Тя давагъвкавост двата продукта да бъдат приложени заедно или последователно, в зависимост от периода на поникване на житните и широколистните плевели.

Очаквайте продължение по темата в следваща публикация

Пълният текст на статията може да се прочете в бр. 4/април 2021 г. на сп. „Практично земеделие”, който е на вестникарския пазар в страната от 09.04.2021