Растителна защита, торове, семена

КОИ СА ПЕТТЕ РАЗЛИЧНИ ПОЛЗИ ПРИ ТРЕТИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА С АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС? (Част II)

2021-05-19 

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС е многофункционален, висококачествен природен биостимулант за листно приложение при зърнени, маслодайни, овощни и зеленчукови култури, лозяи други. Ненадминатото му действие е познато на много фермери в над 30 държави.

Първата част на статията ще откриете на следния линк:

https://praktichnozemedelie.com/w/p/a/0/4/3686/bg#1

Продължение на Част I:

 3.АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС при хербициден стрес

            Ненадминатото действие на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС се проявява в царевичен посев от областта на Монтана с хербициден стрес.

           

 

Стресът е причинен от третиране с хербицид при висока атмосферна температура – над 24 градуса, в резултат на което растенията са стресирани и настъпва деформация в растежа. Земеделският производител взема бързи мерки и третира с биостимуланта в доза 200 мл/дка. Само 12 дни след третирането се наблюдава ефекта върху растенията и промени в облика им – добро развитие, добър зелен цвят, нормален растеж. АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС убедително доказва, че е продукт, който прави чудеса.

                

              *12 дни след третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС

4.АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС възстановява царевица след градушка

           В 21 век сме свидетели на ефекта от силните климатични промени, които поставят под риск земеделието и реколтата на селскостопанските производители.

Сред неприятните явления е градушката, която засяга полето с царевица на фермер в региона на Монтана и почти унищожава растенията. Еднократното приложение на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС в доза 200 мл/дка дава резултат и благодарение на аминокиселините в състава на продукта растението успява да се справи със стресовата ситуация и да я преодолее успешно. 

Резултатът е видим 12 дни след приложението на биостимуланта. 

5.АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС възстановява царевица при суша

            АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС дава отлични резултати при царевица като приложенията са едно или две в зависимост от технологията на земеделския производител:

·                  Първото третиране е с внасяне на хербициди срещу балур и други житни. При засушаване през пролетта третирането с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС позволява на царевицата да се справи със стреса и да преодолее сушата с минимални повреди благодарение на антиоксидантите в състава на продукта. Ако се появи период на засушаване през пролетта и царевицата не е третирана с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, препоръчваме незабавно да се третира преди завиване на листата.

·                Препоръчително е второто третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС да е в края на юни във фаза 16-ти лист (изметляване), в комбинация с ПУРШЕЙД (иновативен продукт на фирма Меди плюс Р защитава културите от слънчево изгаряне).

Чрез второто третиране царевицата понася по-добре засушаванията, които традиционно се очакват през юли и август и добивите са с 15-20%  по-високи (дори повече в някой случаи). Дозата на приложение е 200 мл/дка.

      

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС осигурява високи и качествени добиви като действа в много направления: почва, корени, растения, борба с плевели, помощ при стресови ситуации, действие като прилепител, засилване на имунитета на растенията, разлагане на растителните остатъци.

 Видео с Първия онлайн семинар на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНСс много интересни теми:

https://www.youtube.com/watch?v=NdnCZ5E2l0s&t=715s

За повече информация: https://www.mediplusr.com/webinar/

 Важно!

* Резултатите от употребата  на Амалгерол Есенс в доза 200 мл/дка са сходни с резултатите, които се показват и при приложение на класически Амалгерол в доза 300 мл/дка.