Растителна защита, торове, семена

Дагонис® - Новият универсален SDHI фунгицид от БАСФ за зеленчукови култури

2021-06-09 

Дагонис® – специалист в борбата с алтернария и брашнеста мана по домати!

Алтернарията по домати е една от най-широко разпространените болести. При масова зараза нападнатите листа изсъхват, по плодовете алтернария се среща под формата на „черно гниене“, заразените плодове лесно окапват и загниват. Високата относителна влажност на въздуха в оранжериите, както и честите превалявания на открито благоприятстват извършването на масови зарази още в ранните етапи от развитието на растенията, това води до сериозни загуби. Дагонис® се справя отлично с алтернария както по домати (на снимката), така и при патладжан и пипер. Дозата на приложение е 100 мл/дка. 

Дагонис® – сигурното решение срещу брашнеста мана по краставици!

Една от икономически важните болести по краставици е брашнестата мана. При силно нападение листата изсъхват, а завръзите загиват. Качеството на продукцията се влошава. Масовото развитие на болестта причинява преждевременно остаряване на листата и загиване на цялото растение. Дагонис® категорично контролира брашнеста мана и предпазва растенията за най-дълъг период. А краткият карантинен срок при краставици – 3 дни, ни дава свобода и възможност за избор.

Дагонис® за категоричен контрол на брашнеста мана при ягоди!

Дагонис® е сигурно решение срещу брашнеста мана както при краставици и ягоди, така и при домати, пипер, диня, и др. Дозата за приложение срещу Брашнеста мана е 60мл/дка, краткият карантинен период позволя гъвкаво приложение по време на цялата вегетация.

Дагонис® за:

·         Най-дълга защита

·         Широк спектър на дейстивие

·         Кратък карантинен срок

·         Бързо разграждане на остатъчните количества от активни вещества в продукцията

·         Безопасен за употреба не влияе на полезните видове насекоми

Всички тези предимства получавате само от един продукт! Дагонис® - универсалният SDHI фунгицид за зеленчукови култури!