Растителна защита, торове, семена

InVigor® - Изключителен ВИГОР ефект и ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ!

2021-06-11 

През новата кампания ще  имате възможност да засеете на вашите полета рапичните хибриди от линията InVigor®, отличаващи се със своя Вигор ефект -  повишена жизненост от сеитба до жътва, бързо първоначално развитие след поникване и мощен рестарт след зимата.

Специално подбрани по вашите критерии, портфолиото на БАСФ за сезон 2021 ще включва 5 хибрида. Новото ни предложениеInV 1188  НОВ в конвенционалната технология. В допъплнение към тях БАСФ ще предложи и познатите вече от миналата година хибридиInV 1266 CL и 1166 CL в Clearfield технологията и двата конвенционални продукта - InV 1170 и InV 1165.

Само за 3 години хибридите на БАСФ заеха сериозна част от площите на ключови стопанства, отглеждащи рапица. Българските земеделци много бързо разпознаха генетиката InVigor®, благодарение на седемте основни характеристики, обединяващи портфолиото със семена рапица на БАСФ:

Високи добиви и масленост;

-       Вигор ефект за бърз старт наесен и мощен рестарт напролет;

-       Устойчивост на разпукване на шушулките;

-       Толерантност на болести;

-       Силно развита коренова система;

-       Бързо възстановяване след стрес;

-       Хомогенен цъфтеж и узряване.

 Първоначалното развитие на младото рапично растение е от съществено значение за успешното гарниране на посева и влизането му в оптимална фаза за зимуване. Като допълнение към  Вигор ефекта на хибридите InVigor®, който подпомага мощния старт на младите растения, БАСФ ще предложи през настоящия сезон на фермерите в България да получат своите семена и фабрично третирани с биофунгицида Интеграл Про и инсектицида Лумипоза.Те са селектирани в Гент, Белгия, като всяка торба идва с милион и половина семена от производствените бази във Франция и Германия. За да бъдат фабрично третирани, семената се подлагат на стриктен машинен скрининг за микропукнатини и деформации, след което само най-висококачествените семена се класират за фабрично обеззаразяване. Благодарение на всичко това, гаранцията за ранен контрол срещу болести и неприятели, съчетан с мощния старт благодарение на Вигор ефекта, идва в готов пакет с хибридите InVigor®.

 Ето и няколко думи за всеки от петте хибрида от портфолиото на БАСФ за сезон 2021:

InV 1266CL е хибрид с отлична адаптивност за високи резултати. Средноранен Clearfield хибрид, притежаващ силен старт наесен и бърз ре-старт напролет. Характеризира се като адаптивен тип и е подходящ за всички почвени типове. Има мощно развитие и много добра зимоустойчивост. Притежава отлична устойчивост на разпукване на шушулките за минимални загуби по време на жътва, както и много високо съдържание на масло, за по-добър приход.

InV 1166 CL е цялостно решение в една технология. Среднокъсен Clearfield хибрид, който притежава силен старт наесен, за бързо развитие дори и при късни сеитби. Мощни растения, подходящи за интензивно отглеждане. Характеризира се с отличителна жизненост и много добра студоустойчивост. Визуално хибридът е със скъ­сени междувъзлия и залага голям брой шушулки, които имат отлична устойчивост на разпукване, за минимални загуби по време на жътва.

 InV 1188 – НОВ е новото предложение на БАСФ, което предлага стабилност и мощ за резултати без изненади.Средноранен хибрид подходящ за отглеждане на всички почвени типове. Характеризира се с мощни растения и удължени шушулки, залагащи голям брой зърна. Освен това хибридът има отлична устойчивост на фома, за по-здрави и свежи растения. За защита на много високия му добивен потенциал притежава генетично подобрена устойчивост на разпукване на шушулките.

 InV 1170 е хибрид, гарантиращ пълен хамбар сезон след сезон. Средноранен продукт за високи и стабилни добиви, независимо от условията на средата. Характеризира се с мощни растения с много здрави стъбла, за изправен посев до жътва. Освен това, хибридът има много добра толерантност на склеротиния, алтернария и вертицилиум, за по-здрави и свежи растения. И не на последно място, притежава генетично подобрена устойчивост на разпукване на шушулките.

 InV 1165 на полето се разпознава лесно по гората от шушулки и морето от семена. Среднокъсен конвенционален хибрид, характеризиращ се с бързо поникване и вкореняване, което дава възможност за разтеглен период на сеитбата. Притежава отлична студоустойчивост и толерантност на фома. Характерно залага много разклонения в широк хоризонт и дълги шушулки(с плътно подредени семена), които притежават генетично подобрена устойчивост на разпукване.

 Няма съмнение, че благодарение на силното и последователно представяне на хибридите InVigor® през последните три години, площите засети с тях от българските фермери, ще продължават да се увеличават и за в бъдеще.

*Лумипозае регистрирана търговска марка на Corteva Agriscience

 Б.р. - Статията е публикувана в бр. 6/юни 2021 г. на сп. "Практично земеделие". Изданието може да бъде намерено от 11 юни 2021 г. в разпространителската мрежа, в цялата страна.