Растителна защита, торове, семена

Какви са предимствата на използване на дронове за растителна защита?

2021-08-28 

Китай се превърна в страната с най-голям брой дронове за растителна защита в света, съобщава специализираният сайт http://www.gstuav.com. Ефективността от дроновете, използвани за растителна защита в разпокъсани земеделски земи и в планински и предпланински площи е голяма и индустрията работи в посока оптимизирането на летаталните апарати.   
Още през 2018 г. броят на дроновете за растителна защита в Китай надхвърли 30 000, а оперативната площ достигна 267 милиона mu (1 mu = 666,67 кв. м), се твърди в изданието. И още от публикациите в www.gstuav.com:

Какви са предимствата на използване на дроновете за растителна защита?

Предимство 1: Дроновете за защита на растенията са по-безопасни от традиционната технология на пръскане.
Земеделските дронове могат да се използват за наблюдение на селскостопанската ситуация (развитие на културите и състоянието им) на ниска надморска височина; за защита на растенията и помощно опрашване на посевите за семепроизводство. 

Най-често използваните дронове в защитата на растенията са разпръскващи пестициди. Дроновете за растителна защита с камери могат да летят многократно, за да инспектират земеделските земи, за да помогнат на фермерите да разберат по -точно развитието на културите, така че посевите да могат да се пръскат с пестициди по по -целенасочен начин - да се предотвратят вредителите или да се контролират плевелите. Ефективността на дрона е сто пъти по -бърза от ръчното пръскане, напр. в тревни площи, и също така може да се избегне опасността от отравяне при ръчното третиране.
Предимство 2: Дроновете за растителна защита са по -ефективни от традиционните технологии за пръскане.
Роторът на разпръскващия дрон за растителна защита произвежда въздушен поток надолу и течността се прониква по -лесно. Дронът може да намали количеството на използваните пестициди с повече от 20% и да постигне най -добрия ефект от пръскането . Идеалната височина на летене е по -малко от 3 метра. Скоростта е по -малка от 10 метра в секунда. Докато значително подобрява ефективността на работата, дронът също така постига по -ефективен инсектициден ефект. 
Предимство 3: Разпръскващият дрон е по -икономичен от традиционната технология на пръскане.
Цената на услугата за пръскане на дронове за растителна защита за декар земя е само 20 юана, а времето е само около 1 минута. В сравнение с предишната традиционна технология на пръскане, тя спестява разходи, работна ръка и време. 

Избор на дрон

Първото нещо при избор на дрон за растителна защитае да изберете гарантирано следпродажбено обслужване, съветват от www.gstuav.com . Ако няма гаранция за бързо и ефективно обслюжване след продажбата, ,спехът е под въпрос. И това следпродажбено обслужване трябва да бъде възможно най-близо до вас, по-малко от няколко километра, не повече от 50-100 километра.

(ПЗ)

Снимка: www.gstuav.com