Растителна защита, торове, семена

Рапул България предлага на пазара 2 сорта ТРИТИКАЛЕ с изпитани и доказали се качества

2021-09-08 

ТАДЕУС е средно ранен сорт, пшеничен тип, характеризиращ се със средно високи, устойчиви на полягане растения (на заглавната снимка).

Характерно за сорта е неговата студосутойчивост и висока толерантност на засушаване. Сортът е с висока екологична пластичност и много добре се адаптира към различните почвено-климатични региони у нас. Има висок продуктивен потенциал за добив на зърно, като за максимални резултати се препоръчва интензивна технология на отглеждане. Препоръчително е сеитбата да се извърши в края на септември – октомври – за хълмистите региони на страната, а за равнините части – може и през ноември. Поради високата продуктивна братимост на сорта, препоръчителната посевна норма е 360-380 кълняеми семена/м2.

Сорт Тулус

ТУЛУС е средно ранен, ръжен тип сорт тритикале, който е с по-високи, но устойчиви на полягане растения. Притежава висок продуктивен потенциал както за производство на зърно, така и за биомаса и е подходящ за отглеждане във всички региони на страната, с посевна норма 360-380 кълняеми семена/м2.

 Сортовете са селекция на Saaten-Union

Доставчик на семена от сортовете тритикале наSaaten-Unionв България:

 

Рапул България ЕООД

За връзка с мениджмънта на фирмата и регионалните представители в страната: www.rapool.bg

Б. р. - Защо е изгодно да се произвежда тритикале в България и защо културата се превръща в хит, в глобален план - може да прочетете в бр. 9/септември 2021 г. на сп. "Практично земеделие", който излиза от печат на 09. 09. 2021 г. Броят може да бъде намерен в разпространителската мрежа, в цялата страна.

С любезното съдействие на г-жа Таня Петкова, Управител на Рапул България, в броя е публикувана професионална статия с технологични препоръки за отглеждане на тритикале.