Растителна защита, торове, семена

Иновации на БАСФ в предстоящите есенни грижи при рапица и житни култури

2014-08-02 

На нивото на високата компетентност, и верен на мисията си - да работи за модерно и професионално българско земеделие: за по-високи добиви и по-високо качество на продукцията и храните, екипът на БАСФ България, отдел „Растителна защита” и т. г. организира  срещи със земеделски производители, на които  представя портфолиото си в рапица за максимално повишаване на добивите и резултатите, с акцент – есенни грижи за културата. Пред фермерите екипът представя и иновативните предложения на БАСФ, свързани с предстоящите есенни грижи в житни култури. 

Срещите с производителите са организирани в 9 локации в страната и се провеждат от края на юли  до 6 август т. г. Така фермерите, без да се отдалечават много от производствените си региони,  могат да се информират за предложенията на компанията в рапица, пшеница и ечемик в критичният есенен период от развитието им, когато се залага добива, съответно при рапица – до 50%,  при зърнено-житните – от 20 до 40%.

Екип на сп. „Практично земеделие” посети срещата, организирана в гр. Монтана с фермери от монтански и врачански регион, където присъстващите бяха информирани подробно за растителнозащитни предложения и технологии на компанията в рапица и житни култури. Подчертано беше, че портфолиото на БАСФ в рапица, към момента, е без аналог по мащабност на решенията, като доказателство за това е лидерската позиция на компанията в рапица у нас, през всичките години, откакто сме в Европейския съюз. Професионалната защита на житните култури с продукти  на БАСФ, съобразена с производствените условия на полетата на всеки отделен фермер, сортовете, нивото на агротехника и конкретните метеорологични условия в сезона е кауза на екипа, подчерта в изложението си Цветан Личев, Търговски Представител на компанията за Западна България.

 Подробности  и допълнителна информация – очаквайте в септемврийският брой на сп. „Практично земеделие, който ще бъде на вестникарския пазар на 3- ти септември 2014 г.

От бр. 8 на изданието, който излезе от печат на 1-ви август т. г. може да се информирате за революционната технология на БАСФ - Clearfield® - толерантни хибриди рапица и хербицида Клеранда® - технология, която позволява отличен контрол на всички плевели с едно третиране!  

И още: за чист старт на рапицата с Бутизан® в конвенционална рапица и Бонус Промоцията  на БАСФ, която осигурява: За всеки 500 дка с Бутизан® – 50 дка Стратос® Ултра – БЕЗПЛАТНО!