ФЪНФИКС на Синджента – топ изборът на производителите за отглеждане на салати през зимата

By on 09.09.2020 0 368 Views

Важна част от производството на салати през зимата е и избора на подходящ сорт семена, който до максимална степен да отговаря на условията на производство. Селекцията на Синджента в салатите е насочена към предлагането на широка гама от сортове, които са позиционирани спрямо характеристиките на различните условия на производство.

 

Един от добре познатите и изключително успешни представители от портфолиото салати на Синджента е ФЪНФИКС. Сортът се характеризира със силна и доказана във времето устойчивост на неблагоприятните климатични условия през късна есен, целия зимен сезон и ранните пролетни дни. Ето защо ФЪНФИКС е най-често правеният избор от местните производители, търсещи първокласни семена за отглеждане на зимна  салата.

ФЪНФИКС издържа на много ниски температури, отличава се с много къса вегетация и най-вече с перфектна розетка – чиста, с много малко на брой листа за почистване, което от своя страна улеснява производителите и задоволява изцяло крайния потребител.

Мощната листна розетка е разположена върху високо стълбче и долните листа не лежат на почвата, което е допълнително предимство. Не на последно място, ФЪНФИКС е силно толерантен на мана и листни въшки, едни от най-често срещаните проблеми за зелените салати.

Вижте повече за ФЪНФИКС на www.syngenta.bg.

Б.р. -Разширен вариант на статията е публикуван в бр. 9/ септември 2020 г. на сп“Практично земеделие“Изданието може да се намери навестникарския пазар в цялата страна. 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *