• Home
  • Новини
  • С над 20 млн. лева се увеличава бюджетът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

С над 20 млн. лева се увеличава бюджетът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

By on 07.07.2021 0 139 Views

С над 20 млн. лева се увеличава бюджетът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти от Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.), съобщиха от земеделското министерство. Чрез допълнителните средства ще осигури възможност за разглеждане на проекти предложения, получили на предварителна оценка между 66 и 69 точки. По този начин ще се даде възможност за подкрепа на инвестиции в модернизиране на преработвателните предприятия, което ще осигури устойчивост и оптимизиране на икономическите връзки с производителите на суровини. Това ще позволи по-лесното преодоляване на някои неблагоприятни тенденции, пропуснати ползи, неизползвани резерви за повишаване на добавената стойност, както и увеличаване на заетостта в сектора.

Проектът на заповед е публикуван на електронната страница на Министерството на земеделието, храните и горите на адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/ и в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН) за писмени възражения и предложения.

Коментари по горепосочените документи могат да се изпращат в срок до 14 юли 2021 г. (включително) на следната електронна поща: rdd@mzh.government.bg.

(ПЗ)

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *