• Home
  • Новини
  • До 15 юли кандидатите по мярка 10 и мярка 11 доказват, че насажденията им са в период на плододаване

До 15 юли кандидатите по мярка 10 и мярка 11 доказват, че насажденията им са в период на плододаване

By on 08.07.2021 0 158 Views

До 15 юли 2021 г. кандидатите, заявили за подпомагане нови площи с трайни насаждения, лозя и маслодайна роза или избрали да стартират нов ангажимент по мярка 10 „Агроекология и климат“ с дейност „Затревяване на междуредията на лозята и трайни насаждения – поддържане на нисък тревостой на междуредовото затревяване и вътрешноредово окопаване на насажденията“ и по мярка 11 „Биологично земеделие“ от групата на трайни насаждения, лозя и маслодайна роза, следва да предоставят оценка, удостоверяваща, че трайните насаждения са в периода на плододаване по Наредбата за базисните цени на трайните насаждения. Това се съобщана на уебстраницата на ДФ „Земеделие“.
В съобщението се пояснява, че оценката трябва да съдържа номерата на заявените за подпомагане по съответната мярка парцели от ИСАК.
 Такава оценка не се изисква, когато площите с трайни насаждения, лозя и маслодайна роза са земеделска земя от държавния поземлен фонд и не е изтекъл амортизационният срок на насажденията. Не се изисква оценка и когато описаните насаждения са създадени чрез одобрени или финансирани проекти по ПРСР 2007 – 2013 г. и ПРСР 2014 – 2020 г.

 ДФ „Земеделие“ e изпратил напомнителни писма на всички кандидати, заявили за подпомагане нови площи с трайни насаждения, лозя и маслодайна роза или избрали да стартират нов ангажимент по мярка 10 и мярка 11. Писмата ще бъдат налични и в индивидуалната справка на всеки един кандидат в СЕУ.

(ПЗ)

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *