• Home
  • Новини
  • Картофопроизводителите не подкрепят предварителен протест преди актуализацията на бюджета

Картофопроизводителите не подкрепят предварителен протест преди актуализацията на бюджета

By on 31.08.2021 0 135 Views

Националната асоциация на картофопроизводителите проведе заседание на Управителния съвет, което взе решение, че не подкрепя предварителен протест на земеделските производители преди актуализацията на бюджета на държавата, се казва в съобщение на НАК, изпратено до медиите.„Предприемането на стачни действия преди да бъде гласувано предложението на партията „Има такъв народ“ за осигуряване на 110 млн. лв. на Министерството на земеделието, храните и горите в актуализацията на бюджета на второ четене в Народното събрание, е несъстоятелно. Ние смятаме, че енергията, която ще употребим за организирането и провеждането на протеста преди деня на гласуване, трябва да бъде насочена към осигуряването на подкрепа при гласуването от всички парламентарно представени партии. Провеждането на стачни действия преди гласуването е по-скоро политически акт и ние няма да подкрепим подобни действия“, заяява Тодор Джиков, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите.

„Ние ще следим гласуването в парламента на направените две предложения относно осигуряване на бюджет за компенсаторни действия на МЗХГ и намаляване на ставката на ДДС на 9% за сектор „Плодове и зеленчуци“. Също така ще следим позициите на парламентарно преставените партии, където ясно ще си проличи отношението на политиците към  българското селско стопанство и земеделските производители. Ако народните представители осъзнават реалното състояние на сектора с всички проблеми и потребности, ще ни подкрепят с гласуването на бюджет за компенсаторни действия“, подчертва Тодор Джиков.

Той се надява, че депутатите няма да допуснат да мине актуализация на бюджета, без в нея да са включени средства за земеделските производители. Народните представители трябва да знаят, че сме готови на протести, ако не бъдат осигурени нужните средства за сектора, се казва още в съобщението.

За повече информация: Тодор Джиков, Председател на Националната асоциация на картофопроизводителите

Тел. 0888 266992, E-mail: press.kartofi@gmail.com

–––––

Снимка/Източник: https://nakbg.com/

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *