• Home
  • Технологии
  • В ИПЗЖ – Троян стартира 25-тата научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2022“

В ИПЗЖ – Троян стартира 25-тата научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2022“

By on 19.05.2022 0 1507 Views

Днес, в Институт по планинско животновъдство земеделие, гр. Троян, стартира 25-тата научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2022“.  Основната тема на събитието е „Екологични проблеми на планинското земеделие“. Конференцията е двудневна – пленарните заседания ще се поведат на 19-20 май 2022 г.

Проф. Виолета Божанова, зам. председател на Селскостопанската академия приветства научните дейци – участници в конференцията и пожела успех на форума.

ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА са в сегментите:

1. Животновъдство: Развъждане, селекция и репродукция в животновъдството;Технологии на хранене и отглеждане на селскостопанските животни; Качество и преработка на животновъдната продукция.

2. Фуражно производство и ливадарство: Генетични ресурси и селекция при фуражните култури; Технологии на отглеждане на фуражните култури; Естествени и изкуствени ливади и пасища.

3. Трайни насаждения: Генетични ресурси, селекция, биотехнологии;

Технологии – традиционни, устойчиви, биологични; Размножаване и посадъчен материал; Растителна защита; Качество, съхранение и преработка на плодовете.

4. Общо земеделие.

(ПЗ)

На събитието със собствен щанд, където е изложена селскостопанска литература, както и издадените през 2022 година броеве на списанието участва и сп. „Практично земеделие”

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *