• Home
  • Новини
  • Водещият световен търговски панаир за градинарство IPM ESSEN ще се проведе от 24 до 27 януари 2023 – гр. Есен, Германия

Водещият световен търговски панаир за градинарство IPM ESSEN ще се проведе от 24 до 27 януари 2023 – гр. Есен, Германия

By on 18.01.2023 0 189 Views

IPM ESSEN отново отваря врати след прекъсване поради пандемията. Водещият световен търговски панаир за градинарство ще привлече посетители от 24 до 27 януари 2023 г. с пълна съпътстваща програма, продукти, актуални тенденции, и множество възможности за работа в мрежа и поръчки и безнес контакти, се казва в съобщение, публикувано на уеб страницата на организатора (https://www.ipm-essen.de).

По време на събитието се очакват изложители от общо 45 нации. Търговските посетители ще могат да се информират за по-нататъшно развитие и иновации в областта на растенията, технологиите, цветарството и градинските характеристики в целия панаир. Като страна партньор ще се представи Великобритания.
„С оглед на настоящите икономически и екологични предизвикателства, желанието за обмен на информация и иновации е голямо. IPM ESSEN предлага идеалната платформа за разработване на решения около теми като устойчиво производство, къси вериги за доставки или недостиг на квалифицирани работници. След три много динамични години Есен отново ще бъде място за среща на глобалния зелен сектор за четири дни с Международния панаир на растенията. Очакваме с нетърпение повече от 1300 изложители,“ казва Оливър П. Кухрт, главен изпълнителен директор на Messe Essen.
Заедно със своите национални партньори Bundessortenamt , (Германия), Naktuinbouw , (Холандия), GEVES , (Франция) и COBORU , (Полша), Службата на Общността за сортовете растения CPVO) Агенция към ЕС, ще присъства на общ щанд на IPM ESSEN 2023 (Международна търговия Панаир за растения, технологии, цветя и градински характеристики), най-големият търговски панаир в света за градинарската индустрия, се кзава в съобщение на институцията.
(ПЗ)