• Home
  • Новини
  • Националният съюз на градинарите в България ще покаже качествена българска продукция и нови концепции за устойчиво производство на FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин

Националният съюз на градинарите в България ще покаже качествена българска продукция и нови концепции за устойчиво производство на FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин

By on 22.01.2023 0 157 Views

Националният съюз на градинарите в България ще участва със свой щанд във водещото световно изложение на глобалния бизнес с пресни плодове и зеленчуци – FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин, съобщиха от офиса на браншовата организация. От 8-ми до 10-ти февруари 2023 членове на НСГБ ще представят в германската столица качествена българска продукция и нови концепции за печелившо и устойчиво производство. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“, се казва в съобщението.

Производителите на плодове и зеленчуци по целия свят се сблъскват с предизвикателството да снижават разходите си за производство и да намалят въздействието върху околната среда. Към това трябва да прибавим галопиращите цени на семена, торове и препарати, на оборудването и енергоносителите, недостига на работна ръка и не на последно място – изненадващо топлата и безснежна зима и продължаващата няколко години суша, която очертава нелека картина пред българското земеделие. На този фон Съюзът на градинарите поема инициативата да подкрепи конкурентоспособността на българските плодове, зеленчуци и цветя, и да съдейства за представянето им не само на българския, но най-вече на международните пазари за повишаване обема на износа, разказва Мариана Милтенова, председател на УС на Съюза на градинарите в България.

„Годината, която започваме, няма да е лека за всички и точно заради това ние сме още по-амбицирани да помогнем на нашите членове да затвърдят търговските си позиции и партньорства, да създадат нови контакти и стъпят на нови пазари, за да реализират продукцията си по най-добрия начин. Изложенията са най-добрата платформа за бизнес-контакти и представяне на родното производство, което ще увеличи дела на качествените плодове и зеленчуци не само в ежедневното меню на българите, но и на световната трапеза“, убедена е Мариана Милтенова.

„Би било невъзможно да обхванем всичко, което секторът ще покаже на FRUIT LOGISTICA, но в рамките на няколко дни ще представим българските производители, моделите и технологиите, които прилагаме, а за нас е шанс да разгледаме някои от новите тенденции и иновациите, които ще оформят световното производство и търговия с плодове и зеленчуци през 2023 г.”, коментира още Мариана Милтенова. Тя допълва, че светът на свежите идеи в сектора ще се излъчва също във FRUIT LOGISTICA Online, YouTube канала на FRUIT LOGISTICA и във Fruitnet.com, така че Националният съюз на градинарите в България ще участва не само с щанда си в палата 7 щанд А 32 в панаира Берлин, а и хибридно във всички онлайн платформи на изложението.

За FRUIT LOGISTICA
FRUIT LOGISTICA е водещото търговско изложение за глобалния бизнес с плодове и зеленчуци и представлява цялата верига с добавена стойност за индустрията с пресни продукти, от производителя до мястото на продажба. Повече от 3300 изложители от 91 страни представят своите продукти, услуги и технически решения на FRUIT LOGISTICA. Около 73 000 търговци и търговски посетители от 135 страни взеха участие в последното събитие.

Допълнителна информация на: bnhu@abv.bg