• Home
  • Новини
  • При слънчево време, хиляди посетители на Агра 2023

При слънчево време, хиляди посетители на Агра 2023

By on 23.02.2023 0 215 Views

Хиляди бяха посетителите на изложениетто Агра 2023, Фудтех и Винария, при сълнчево и топло време, през втория ден в панаирното градче в Пловдив. След двугодишното прекъсване, дължащо се Ковид-пандемията, през 2022 г. изложението се опитваше да излезе от стагнацията, но тази година, по първоначални оценки, се очертава да бъде най-мащабното след 2010. В мегафорума участват над 600 фирми от 25 държави. Присъстват производители и дистрибутори от над 170 сектора.

Конкретно, в изложбените полщи на АГРА, прави впечатление, че доста от големите фирми в областа на растителната защита, семенарския бизнес и вносители на торове, които традиционно присъстваха в предишните издания, сега не участват в изложението.

Подчертано и увеличено е присъствието фирмите производители и вносители на земеделска техника. Селскостопанската академия участва на изложението с пълен набор от научни институти, научно-изследователски центрове и научни станции.

И още един факт. Щандът на сп. Практично земеделие“ в Палата 13, сектор В-21 – Агра 2023, е едниственото място в огромното изложение, където се предлага разнообразна земеделска литература в областта на всички сектори – растителна защита, полски култури, лозарство, овощарство, зеленчукопроизводство, животновъдство, пчеларство и др. (б. а. – през годините назад, поне 3-4 предлагаха специализирана литература).

(ПЗ)