• Home
  • Новини
  • В Стратегическия план за земеделие е предвиден достатъчен финансов ресурс за биологичното производство, твърди Г. Събев

В Стратегическия план за земеделие е предвиден достатъчен финансов ресурс за биологичното производство, твърди Г. Събев

By on 24.02.2023 0 238 Views

В Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони е предвиден достатъчен финансов ресурс за биологичното производство. Над 350 млн. евро са отделени за производството, 35 млн. евро за инвестициите в земеделските стопанства и 40 млн. евро за преработката. Това е казал заместник-министърът на земеделието Георги Събев по време на Национална конференция „Биологичното производство в България, цитиран от пресслужбата на земеделското министерство. Конференцията се провежда под мотото: „Нов програмен период, нов план за действие, нови надежди“, в рамките на международното изложение АГРА. Той смята, че в най-кратки срокове трябва да се насочат ресурси и усилия в дейности, свързани с реализирането на добавена стойност при преработката на произведените в България биологични продукти, които достигат до крайния потребител.
Заместник-министърът се е обърнал към представителите на браншовите организации, като е посочил, че важна роля ще има и Планът за развитие на биологично земеделие у нас, който е обсъждан няколко пъти с представители на сектора и работата по него продължава.
По време на събитието Г. Събев е връчил наградата „Лауреат БИОФАКТОР“ на Веселина Ралчева, член на Управителния съвет на Българска Асоциация Биопродукти.
(ПЗ)