• Home
  • Новини
  • Заместник-министър Събев откри 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки

Заместник-министър Събев откри 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки

By on 12.05.2023 0 184 Views

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев откри 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки. Церемонията на шампионата се провежда за втори пореден път в България, в Девин. Това се казва в съобщение на пресслужбата на земеделското министерство

В приветствието си към всички участници, аграрният заместник-министър е съобщил, че в рамките на събитието се предвижда зарибяване с близо тон риба, като това от своя страна показва грижата, която имат българските риболовци и Българската федерация по риболовни спортове за природата /БФРС/. „Организирането на поредното световно мероприятие в страната, с широкото участие на 17 държави, показва, че полаганите усилия от страна на БФРС са в правилната посока“, е коментирал Събев.

„Надявам се, че състезанието ще бъде успешно и отново ще имате повод в близките години да се завърнете тук в България“, е пожелал заместник-министърът.

В надпреварата участват представители на държавите – Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Италия, Латвия, Молдова, Монголия, Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия, Испания, Украйна и България.

(ПЗ)