• Home
  • Новини
  • Министър Кирил Вътев ще педстави българската позиция за етеричните масла (в т. ч. розовото) в Съвета по земеделие и рибарство на ЕС

Министър Кирил Вътев ще педстави българската позиция за етеричните масла (в т. ч. розовото) в Съвета по земеделие и рибарство на ЕС

By on 25.06.2023 0 168 Views

На 26 и 27 юни 2023 г., министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще вземе участие в Съвета по земеделие и рибарство на Европейския съюз в Люксембург, съобщи пресцентърът на земеделското министерство.

В допълнение се обяснява, че сред основните теми, които ще дискутират министрите на земеделието на ЕС са предложението за Регламент за устойчивото използване на продукти за растителна защита, както и въпроси свързани с търговията в селското стопанство. Предвидено е да се обсъдят още и актуалното състояние на Общата политика в областта на рибарството (ОПОР) и възможностите за риболов през 2024 г.

Министър Кирил Вътев ще представи позицията на България за промяната на Регламента за класифицирането, етикетирането и опаковането на вещества и смеси и последиците от тях при производството на етерични масла в ЕС, се посочва още в информацията.

(ПЗ)