• Home
  • Новини
  • Кирил Вътев твърди, че няма да има забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок за кампания 2023

Кирил Вътев твърди, че няма да има забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок за кампания 2023

By on 09.07.2023 0 150 Views

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е уверил земеделските производители, че не се очаква забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок на Кампания 2023. Това съобщи пресцентърът на МЗХ, цитирайки министъра, който е посетил Фестивала на високопланинското говедовъдство и връзката между коня и човека. Събитието се проведе край родопското село Горно поле и е организирано от Дивата ферма.

Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата Консултативният съвет по зърното да обобщи резултатите за добивите, това е казал още Кирил Вътев.

Припомняме, че земеделските стопани могат да подават заявления за подпомагане по директните плащания, както и да редактират вече подадените такива, в срок до 21 юли 2023 г. Промяната е възможна след публикуваното на 30.06.2023г. в Държавен вестник (ДВ) допълнение на Наредба № 4 от 2023 г. за условията и реда за подаване на заявления за подпомагане по интервенции за подпомагане на площ и за животни.От ДФЗ обръщат внимание, че с промяна на датата за край на кампанията, ще се промени и датата към която се проверява възрастта на животните, което е условие за допустимост по някои интервенции.

(ПЗ)