• Home
  • Новини
  • Днес се открива тридневното земеделско събитие „Ден на полето“ – Добрич

Днес се открива тридневното земеделско събитие „Ден на полето“ – Добрич

By on 25.07.2023 0 151 Views

Ден на полето“-2023 – гр. Добирч отваря врати в 14:00 на 25 юли, а откриването започва от 17:00. Официални гости на събитието ще бъдат Илия Проданов – председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Таня Георгиева – заместник-министър на земеделието и храните, Йордан Йорданов – кмет на гр. Добрич, Йорданка Костадинова – областен управител на гр. Добрич, Костадин Костадинов – председател на Българска аграрна камара. Събитието, което земеделският бранш очаква с нетърпение, ще се проведе от 25 до 27 юли в гр. Добрич в района на Пети километър, съобщават от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ.)

Организатор на дните на полето за втора поредна година е Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, член на НАЗ. „Ден на полето“ ще събере на едно място земеделци от цялата страна и фирми в сектора, ще обедини науката, образованието и забавлението. Инициативата е посветена на любовта към земята и вдъхновението за сътрудничество, се казва още в съобщинието. На изложението ще се представят производители и вносители на техника, семена, торове и препарати за растителна защита. Участие ще вземат над 50 фирми, ще има полеви демонстрации на машини и проследяване на вегетационното развитие и състояние на културите. Организаторите са се погрижили да предоставят на посетителите не само практическа информация, но и множество веселие, игри и българска музика. Децата също ще имат специални активности, които да ги забавляват, но и да ги запознаят със земеделския труд.

В програмата са включени танцов клуб „Жътвари“, Георги Костадинов, познат от „Гласът на България“ и певицата Ивелина Росенова. Една от най-популярните български групи Deep Zone Project ще гостува на 26 юли, а Тутурутка ще забавлява гостите през третия ден.

(ПЗ)