• Home
  • Новини
  • Министър Вътев посрещна президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар на българския щанд Агра 2023 – гр. Горня Радгона

Министър Вътев посрещна президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар на българския щанд Агра 2023 – гр. Горня Радгона

By on 26.08.2023 0 165 Views

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“ в гр. Горня Радгона, Словения, съобщи пресцентърът на министерството.
На българския щанд министър Вътев е посрещнал президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която официално е открила изложението.
По-рано днес министър Вътев е провел неформална среща с министъра на земеделието, горите и храните на Република Словения Ирена Шинко, по време на която са обсъдени предизвикателствата в аграрния сектор, възможностите за обмяна на опит и добри практики в областта на пчеларството. Сред темите на разговор е присъствала и темата за предстоящото участие на България като страна партньор на изложението “АГРА” през следващата година.
За поредна година Министерството на земеделието и храните организира участие в изложението с национален щанд. Той е разположен на площ от 69 кв. м., като на него тази година се представят пет фирми, които предлагат мед, пчелни продукти, млечни продукти и етерични масла, се казва още в съобщението на МЗХ.
(ПЗ)