• Home
  • Новини
  • Мнистър Вътев и представител на Световната банка подновяват сътрудничеството в областта на напояването

Мнистър Вътев и представител на Световната банка подновяват сътрудничеството в областта на напояването

By on 07.09.2023 0 125 Views

Важен приоритет в дейността на Министерство на земеделието и храните е изготвяне на Стратегия за напояването в България. Това e казал министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, цитиран от пресцентърът на ведомството по време на среща с регионалния директор за устойчиво развитие в региона на Европа и Централна Азия на Световната банка д-р Самeх Нагиб Уаба в МЗХ. Хидромелиорациите са изключително важна част за развитие на земеделието, е подчертал министър Вътев и е посочил, че е нужно изготвянето на Национална стратегия за напояването, която да включва по-ефективното използване на водата.
Д-р Уаба е посочил, че днешната среща е повод да се поднови диалога между Световната банка и МЗХ, които могат да работят заедно. Той е информирал министър Вътев, че Световната банка работи с над 190 страни и има действащи активни проекти за модернизиране на напоителни системи, намаляване на водните загуби и кръгово използване на водните ресурси.
Надявам се тази среща да е добро начало за наше бъдещо ползотворно сътрудничество, е заявил от своя страна още министър Вътев. На срещата е участвал и постоянният представител на Световната банка за Република България, Чешката Република и Словашката република Лесе Мелгард.

(ПЗ)