• Home
  • Новини
  • Парламентът утре ще решава за позицията на България относно удължаване на забраната за внос от Украйна на отделни земеделски продукти, предаде БТА
13.09.2023

Парламентът утре ще решава за позицията на България относно удължаване на забраната за внос от Украйна на отделни земеделски продукти, предаде БТА

By praadmin 0 105 Views

Проектът на решение за позицията на България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември 2023 г. ще се гледа утре в Народното събрание като първа точка от дневния ред, e съобщила народната представителка от групата от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на парламента Росица Кирова, предаде Българската телеграфна агенция (БТА).
От Агенцията припомнят, че вносители на проекторешението са народните представители Кирил Петков, Делян Пеевски, Атанас Атанасов, Хамид Хамид, Румен Христов и Александър Иванов.
По-рано днес депутатите бяха взели решение, че парламентът ще обсъди доклад на Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание за проект на решение за позицията на България относно удължаване на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход Украйна. Точката беше включена като четвърта точка в дневния ред, но след изявлението на Росица Кирова се разбира, че дебат по позицията ще има утре, 14 септември 2023 г.
(ПЗ)
Снимка: pyxabay